Menu
in

Un român spune că părăsește Marea Britanie din cauza agresivității post-Brexit: „Ne-am săturat de toate astea”

Un român a sunat în direct la postul de radio LBC și a spus că trebuie să părăsească Marea Britanie după 16 ani în care a trăit și a muncit acolo, din cauză că simte că „oamenii s-au întors împotriva lui” după votul pentru Brexit.

Apelantul, Claudiu, i-a spus realizatorului Matt Frei că, deși iubește Marea Britanie și tot ceea ce a făcut pentru el, simte că oamenii „îl privesc urât” pentru că e român „încă de la Brexit”.

„Sunt doar o altă ființă umană”, a spus el, „obișnuiam să lucrez pentru o companie mare din Marea Britanie … Sunt și antrenor de tenis și am rămas fără slujbă, fără bani și mi s-a oferit loc de muncă în România ca asistent de antrenor de tenis”, a spus Claudiu.

Rezultate îngrijorătoare ale unui sondaj în Marea Britanie: rasismul a crescut după votul Brexit

„O parte din Marea Britanie tocmai a devenit agresivă cu oamenii ca mine și este un sentiment care nu îmi place”, a spus Claudiu, „dacă îi spun cuiva că sunt din România dintr-o dată simt ceva de genul „oooh, stai puțin, tipul acesta este român”.

„A existat această fugă de oameni care au venit din Europa de Est în ultimii ani și într-o măsură înțeleg de ce oamenii spun că ne-am săturat de toate astea. Am venit în Marea Britanie cu un scop; am vrut să înțeleg cultura, limba, pentru a înțelege oamenii. Am făcut tot ce am putut pentru a face parte din acea societate și am plătit o grămadă de bani pentru a mă educa, pentru a învăța limba, pentru a avea sculptura mea duminicală, am simțit că fac parte din acea societate”, a conchis Claudiu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 12 In medie: 3.7]
Exit mobile version