in

Vrei să fii asistentă medicală în UK? Va trebui să treci un nou test

Asistentele medicale și moașele din Uniunea Europeană care doresc să lucreze în UK va trebui să demonstreze că vorbesc fluent limba engleză, potrivit noilor reguli ale executivului de la Londra.

Până acum, se arată pe site-ul BBC, astfel de teste se aplicau doar asistentelor medicale din afara Uniunii Europene.

Potrivit postului public de televiziune din Regatul Unit, măsura se aplică deja medicilor din țările UE care vin să profeseze aici. Testul de limba engleză a fost introdus în anul 2008, când un medic din Germania i-a dat o doză letală de calmant unui pacient, din cauză că nu cunoștea temeinic limba engleză.

Măsura va fi pusă în practică de către Consiliul Asistentelor și Moașelor Medicale din Marea Britanie (NMC). Directorul executiv al instituției, Jackie Smith, a declarat pentru BBC că toate asistentele și moașele care doresc să lucreze în UK, indiferent dacă sunt sau nu din UE, va trebui să demonstreze că pot comunica la un standard ridicat de limbă engleză, acest lucru fiind în interesul pacienților.

Testele vor consta în ascultare, citire, scriere și fluență în vorbire.

De asemenea, dacă vor exista plângeri că asistentele și moașele care lucrează deja în sistemul de sănătate britanic au probleme de comunicare în limba engleză, acestea vor fi supuse testelor.

NMC are înregistrate peste 690.000 de asistente și moașe. Aproximativ 66.000 dintre acestea vin din afara UE, iar 33.000 din țări ale uniunii. Mai mult, în octombrie 2015, guvernul a ridicat temporar restricțiile privind recrutarea de asistente medicale din străinătate.

Katherine Murphy de la Asociația Pacienților, a declarat cu privire la acest subiect: “Asistentele din alte țări aduc o contribuție extrem de importantă la asistența medicală din Marea Britanie Cu toate acestea, am auzit de la pacienți că sunt probleme reale cu unele cadre medicale de peste hotare, inclusiv probleme de comunicare și o lipsă de înțelegere a proceselor și procedurilor medicale.”

Medicii rezidenți din Anglia sunt în grevă. Vezi ce orașe sunt afectate

Imigranții vor plăti consultațiile în UK. „Gratis, doar pentru contribuabilii britanici”

Sforăiturile l-au dat de gol. Un asistent român dormea în post

Lipsă de personal medical în Marea Britanie. 3.000 de medici străini angajați într-un an

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românce violate, amenințate și bătute. Li se promisese că vor lucra la un hotel

Cursuri GRATUITE pentru români la Centrul Comunitar din Wembley