Menu
in

52 de cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava, infectate cu coronavirus: «Sunt medici care şi-au dat demisia, nu au mai rezistat terorii»

Nu mai puțin de 52 de cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava au fost confirmate cu Covid-19 luni, iar două persoane internate în ultimele zile în spital au murit. Spitalul va fi închis și toți medicii din spital vor fi puși în izolare, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru.

Spitalul va fi dezinfectat în 48 de ore și va fi folosit apoi exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus, iar pacienții internați pentru alte afecțiuni vor fi transferați la alte spitale din zonă. În Suceava vor fi trimiși medici din alte spitale din regiune.

Personalul medical se întreabă cum de a explodat aparent dintr-o dată virusul la peste 50 dintre ei și dacă nu cumva au fost mușamalizări, ei având niște suspiciuni în ultima perioadă.
“Am avut pacient ajuns decedat în ATI, veniţi din Italia. A decedat prin insuficienţă respiratorie. Cauza de la care a plecat insuficienţa nu ştim. Ne punem întrebarea, de ce a ajuns cu capacitate pulmonară de 30%. Ni s-a spus că l-au testat, că testul a fost negativ, dar totuşi la foaie nu era nimic, niciun test”, a declarat un medic.

Revolta medicilor

Medicii de la Spitalul Judeţean Suceava sunt revoltate de modul în care a fost gestionată criza care a dus la infectarea a jumătate din personalul spitalului. Spun că numărul celor bolnavi a crescut din cauza dezorganizării şi deciziilor proaste luate de conducere. “Nimeni nu a luat legătura cu noi până acum”, acuză medicii şi asistentele cu care a discutat Libertatea.  După ce tot mai multe persoane au început să prezinte simptome, conducerea spitalului s-a bâlbâit şi nu a luat o decizie clară.  Au fost chemat tot personalul la muncă şi pus înghesuit în aceeaşi cameră, fie că aveau sau nu simptome. Aşa s-a ajuns în situaţia ca jumătate din personal să fie infectat.
Doctorii şi asistentele spun că le-a fost frică până acum să vorbească, din cauza modului în care fostul manager conducea spitalul.
“Era o atmosferă de teroare, ameninţare, intimidare. Sunt medici care şi-au dat demisia că nu au mai rezistat terorii. Stau acasă acum, fără pensie, fără salariu”.

Medicii erau chemaţi să lupte împotriva COVID-19 fără cele mai de bază măsuri de protecţie. Abia luni au venit măştile pe care le-au cerut cadrele medicale. Deşi era nevoie de 4.000, au fost primite doar 400.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version