in

Andrei Roșu, despre experiența traversării înot a Canalului Mânecii: „Este imposibil sa ai sub control totul”

Andrei Roșu, primul român care a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii, a scris pe site-ul său personal despre experiența sa de la ultratiatlonului Arch 2 Arc.

El descrie cele 85 de ore petrecute între Londra și Paris, când a străbătut cei peste 40 de kilometri ai canalului, după care a pedalat alți 300 de kilometri între Calais și capitala Franței.

„Canalul Manecii este imprevizibil”, a scris enduroman. «Avand aceleasi abilitati de inot, il poti traversa in 10, 15, 20 sau 28 de ore – functie de “norocul” pe care il ai cu curentii. Sau te poti afla in situatia de a nu reusi sa ajungi pe partea cealalta (statistica spune ca sansa de reusita este 1 din 6).»Foto: andreirosu.org


«Cu 15 minute inainte de a sari in Canal, l-am intalnit pe Kevin Murphy, “the King of the Channel” – barbatul cu cele mai multe traversari ale Canalului, respectiv 34, din care 3 dus-intors!. “Sir” Murphy a avut si traversari de 13 ore, si unele de 22, dar si cateva nereusite. “It is never the same!”. Dupa ce l-am asigurat ca la finalul zilei urmatoare vom avea, impreuna, 35 de traversari :), l-am rugat sa imi dea “cel mai bun sfat” si l-am primit: “one hand in front of the other”. Un sfat care seamana izbitor de mult cu cel primit de la alergatorii experimentati (“one foot in front of the other”).»

«Este imposibil sa ai sub control totul. Conditiile meteo, diverse probleme medicale sau logistice – o astfel de cursa implica saltul intr-un ocean de necunoscute. Dar sansele de reusita cresc considerabil daca facem bine acele lucruri care tin de noi», a mai scirs Andrei Roșu pe pagina sa.

Găsiți tot articolul pe andreirosu.org.

 


PRIMUL ROMÂN care a trecut înot Canalul Mânecii. Andrei Roșu: „După 40 de kilometri, braţul stâng nu a mai fost funcţional.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fată de 14 ani, răpită și dusă în Spania. Suspectul, un bărbat de 37 de ani

Librăria Cărți Românești – nouă luni de activitate