Menu
in

Doi copii trăiesc într-un grajd, după ce mama lor a plecat la muncă în străinătate. „Nu avem lumină, doar un bec pe baterii”

Andrada și Beni au fost lăsați în România, după ce mama lor a plecat la muncă în Danemarca.

Lăsați în voia sorții încă de la naștere de mamă și uitați de tatăl biologic, cei doi frați sunt crescuți în prezent de o bunică, într-n grajd.

Andrada are opt ani, iar fratele ei Beni, zece. Trăiesc într-un grajd, pe o canapea improvizată.  Mama celor doi are doar 25 de ani și nu mai vrea să audă de România, acolo unde a născut când era minoră.

Bunica lucrează cu ziua, în sat, ca să fie sigură că are ce le pune pe masă, că îi poate îmbrăca și trimite la școală. Toți stau într-o singură cameră amenajată dintr-un grajd, fără curent electric și apă.

„Lumină nu avem. Avem becul ăsta și merge pe baterii. Mi-e teamă să nu mă îmbolnăvesc, ca să pot să stau lângă ei, să mă ție Dumnezeu. Îi iau la cules de zarzăre, la struguri, toamna. Beni a fost la cărbuni. A cărat cu roaba. Dacă nu îi învățăm, doamnă, de mici, nu mai fac nimic, mai ales acum cum au ieșit telefoanele pe ei, nu mai, gata, nu mai faci nimic cu ei” a povestit femeia la Știrile ProTV.

În prezent, sute de mii de copii români au cel puţin un părinte plecat în străinătate. Spunem sute de mii, pentru că şi statisticile sunt aproximative. Dezastrul taie apăsat în sănătatea şi viitorul acestei ţări.

Concret, datele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție relevă o creștere semnificativă, de la 85.000 de copii lăsaţi de izbelişte, în decembrie 2015, la aproape 95.000, în aceeaşi lună, doi ani mai târziu. Pe de altă parte, cifrele obținute de Ministerul Educației, de la Inspectoratele Școlare Județene, spun altceva: aproape 160.000 de elevi se regăsesc în această situaţie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version