Menu
in

Doi soţi infectaţi, asistenţi medicali în Botoșani, în greva foamei în spital: «Alţii sunt bine mersi în patul lor, nu ca la închisoare»

Doi soţi, ambii asistenţi medicali la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati” din Botoşani, care au fost infectaţi cu virusul COVID-19 şi care se află internaţi în unitate, au intrat în greva foamei.

Cei doi asistenţi medicali de 54, respectiv 57 de ani, care sunt asimptomatici, au recurs la această formă de protest după ce au fost obligaţi să se interneze, fără însă ca, pe perioada internării, să fie supuşi vreunui tratament medicamentos. Ei se află internaţi de pe 14 aprilie, după ce au primit confirmarea că s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus, însă, de atunci, nu au primi nici tratament şi nici nu au mai fost testaţi, susţin ei pentru Libertatea.

Cei doi soţi, care lucrează în secţia Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Mavromati”, sunt nemulţumiţi că alţi colegi de-ai lor, aflaţi în aceeaşi situaţie, confirmaţi pozitiv şi asimptomatici, au primit permisiunea de a rămâne în izolare la domiciliu.

„De pe 14 aprilie stăm amândoi în spital, dar nu am mai fost testați. Asta, în timp ce alții confirmați, chiar cu simptome de infectare, au ignorat acel apel prin care li se cerea să cheme ambulanța, iar acum sunt bine mersi în patul lor, nu ca la închisoare. Noi cerem să fim testați sau externați și nimeni nu spune nimic”, a spus asistenta.

«Nu mâncăm până nu ne testează cineva»

Femeia a mai spus că a încercat să ia legătura cu cei de la DSP, însă în zadar.  „DSP nu răspunde, nimeni nu îmi spune nimic, stau și aștept nu știu ce. Și atunci, cum altfel să ne mai exprimăm frustrarea și sentimentele, cum să atragem atenția celor care pot decide pentru noi, dacă nu făcând greva foamei? De azi-dimineață așa stăm, nu mâncăm până nu ne testează cineva și nu ne spune exact ce și cum. Pentru că eu una nu mai pot”, a mai explicat femeia.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, Teodor Ferariu, susţine că, potrivit actelor normative în vigoare, toate persoanele pozitive la testul COVID-19 se internează, deşi recunoaşte că sunt şi persoane în această situaţie care au refuzat internarea.

“Cei doi asietenţi medicali sunt pacienţi şi se comportă ca pacienţii. E o problemă cum îşi gestionează emoţiile. Pacienţii confirmaţi pozitiv se internează, că aşa spune procedura”, a afirmat Ferariu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version