Menu
in

Două persoane venite din Marea Britanie în România, infectate cu Omicron

Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș din București, a anunțat miercuri dimineață, 15 decembrie, la Digi24, că două noi cazuri de persoane infectate cu Omicron au fost confirmate în urma secvențierilor, scrie Libertatea.

În total, pe teritoriul României au fost confirmate până a cum 10 infectări cu Omicron.

Cele două probe au fost prelevate și secvențiate la „Balș”. Persoanele confirmate cu noua variantă au venit din Marea Britanie, nu din Africa de Sud, cum s-a întâmplat în cazul celorlalte opt persoane confirmate până acum cu Omicron în România.

Anglia – la cel mai înalt nivel de alertă COVID. Se așteaptă ca Omicron să devină tulpina dominantă în Londra în 48 de ore

Dr. Marinescu a declarat că una dintre femeile infectate este internată la „Matei Balș”, iar cealaltă este în carantină.

Medicul a precizat că pacienta internată este într-o stare bună, cu simptome ușoare. Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 10 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2, după ce sâmbătă au mai fost depistate alte 4 cazuri.

Un bărbat de 39 de ani din județul Maramureș, care călătorise din Nigeria, a fost confirmat duminică cu tulpina Omicron. Acesta se află în izolare, iar starea lui de sănătate este bună. Bărbatul este vaccinat anti-COVID-19 cu schema completă.

Primele două cazuri de tulpină Omicron în România au fost confirmate pe 4 decembrie: o femeie de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat de 59 de ani din județul Vaslui, repatriați alături de echipa de rugby, din Africa de Sud. Ulterior, autoritățile au anunțat că și un bărbat cu care a intrat în contact cu femeia din Brașov a fost infectat cu noua tulpină a coronavirusului.


…Două persoane venite din Marea Britanie în România, infectate cu Omicron…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
Exit mobile version