Menu
in

Finanțare nerambursabilă pentru diaspora. Câți bani au primit zeci de români ca să deschidă afaceri în țară

149 de persoane din diaspoara au intrat în cursa pentru obţinerea finanţării din cadrul proiectului “Diaspora ReSTART”, iar după efectuarea unor cursuri de formare antreprenorială, au întocmit şi depus planurile de afaceri.



60 dintre proiecte beneficiază de acces la o finanţare nerambursabilă de maximum 40.000 Euro, a informat CNIPMMR.

Astfel, analiza celor 60 de planuri de afaceri câştigătoare relevă următoarele:

  1. Cei mai mulţi aplicanţi sunt din Marea Britanie (33.3%) şi Spania (28.3%), urmaţi de Italia (11.67%), Franţa (6.67%), Olanda (5%), Germania dar şi Australia sau SUA (1.67%).
  2. Cele mai multe afaceri vor fi înfiinţate în următoarele domenii:

– Activităţi ale portalurilor web (10%)

– Întreţinerea şi repararea autovehiculelor (8.33%)

Restaurante (8.33%)

– Activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea (8.33%)

– Activităţi de realizare a software-ului la comandă (5%)

  1. În ceea ce priveşte repartiţia pe gen, 68.33% din firme vor fi conduse de bărbaţi şi 31.67% de femei.
  2. Segmentarea pe regiuni relevă faptul că, din cele 60 de noi firme, 26.67%, se vor înfiinţa în Regiunea Nord-Est şi Regiunea Centru (21.67%) şi alte 15% în Regiunea Nord-Vest.

„Diaspora ReSTART este cel mai greu şi cel mai frumos proiect implementat de mine până în prezent. Am avut privilegiul de a interacţiona direct cu peste 400 de români plecaţi în afara ţării, de a le cunoaşte poveştile de viaţă şi de a le oferi oportunitatea de a se întoarce şi a crea valoare adaugata pe meleagurile natale. Pentru că vorbim despre un concurs, din pacate doar 60  dintre aceştia vor primi finanţarea nerambursabilă de 40.000 de euro, însă vreau să reiterez angajamentul ferm al CNIPMMR de a oferi sprijin tuturor persoanelor care vor să porneasă pe drumul plin de provocări dar şi de satisfacţii al antreprenoriatului. Nu în ultimul rând, vreau să mulţumesc tuturor persoanelor implicate direct în implementarea proiectului pentru efortul lor susţinut orientat exclusiv către atingerea obiectivului global al acestui proiect şi anume facilitarea întoarcerii acasă a  românilor”, a declarat Oana Bâra, Manager de proiect CNIPMMR.

În continuare, cele 60 de noi firme vor participa la o sesiune de 3 luni de mentorat unde îşi vor consolida afacerea prin furnizarea de informaţii cu privire la realizarea unei strategii de marketing, identificarea unei reţele de clienţi, stabilizarea relaţei cu furnizorii şi cu clienţii, menţinerea relaţiilor cu instituţiile statului în vederea raportării activităţii conform legislaţiei, sau stabilirea şi urmarea unei strategii de dezvoltare pe termen scurt, mediu şi lung.

Afacerea ta acasă: 40.000 de euro nerambursabili, finanțare europeană, pentru start-up-ul tău în România prin proiectul Diaspora ReSTART. Înscrie-te până cel târziu 1 august 2018!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version