Menu
in

Marea Britanie. Prognoză de vreme rea pentru această iarnă. Patru luni de zăpadă și îngheț



După o vară călduroasă și secetoasă, Marea Britanie este pe cale să se confrunte cu o iarnă mai rece decât cea de anul trecut.

Potrivit Daily Mail, un meteorolog prezice că ne așteaptă patru luni de îngheț și zăpadă, perioada rece începând încă din noiembrie.

Analistul spune că El Nino, o bandă de aer cald dinspre ocean, ar putea declanșa schimbări ale comportamentului aerului care va duce Marea Britanie într-un ciclu rece.

Combinând acest lucru cu o scădere a activității solare s-ar putea produce temperaturi sub zero, vânturi înghețate și chiar ninsori puternice în timpul sezonului, ceea ce ar putea face din iarna aceasta una dintre cele mai reci din ultimii ani.

Prognozele Biroului de Meteorologie arată doar o perspectivă de 30 de zile, însă pot fi create modele care să permită prognoza și în lunile următoare, mai scrie Daily Mail.

Potrivit meteorologului citat de tabloidul britanic, vremea deosebit de rece ar putea dura până în luna februarie a anului viitor, fiind similară cu cel mai mare îngheț din Marea Britanie, din 2010.

James Madden, meteorolog pentru Exacta Weather, a declarat că vremea rece ar putea începe chiar din a doua jumătate a lunii octombrie și ar putea însemna un Crăciun alb.

Dar meteorologul avertizează că ar putea exista mai multe problema de Anul Nou, cu ninsori așteptate în ianuarie și după aceea.

„Toate proiecțiile noastre de lungă durată ne arată că în decembrie există probabilitatea să fie o temperatură mai scăzută decât media lunară și ne așteptăm la câteva perioade de zăpadă”, a mai spus aceasta.

„În acest an, așteptăm condiții de iarnă potențial periculoase de la începutul sezonului”, a mai precizat acesta.

Un purtător de cuvânt al Biroului de Meteorologie din Marea Britanie a spus: „ El Niño este un factor ce poate crește riscul unei ierni mai reci în Marea Britanie”

Marea Britanie. V-ați obișnuit cu vremea de vară? Surpriză: Se întoarce zăpada!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version