Menu
in

Întâlnire Dăncilă – Brummell, pe tema protecției drepturilor românilor din Marea Britanie după Brexit



Premierul Viorica Dăncilă a avut miercuri, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, Paul Brummell, pe agenda întâlnirii figurând, printre alte subiecte, şi protecţia drepturilor cetăţenilor români din Marea Britanie, se menţionează într-un comunicat de presă al Guvernului.

Prim-ministrul României a salutat prezenţa importantă a investiţiilor britanice pe piaţa din România şi a arătat disponibilitatea de a dezvolta cooperarea în domenii cu valoare adăugată ridicată, se arată în comunicat.

În cadrul întrevederii, şeful Executivului a subliniat importanţa comunităţii româneşti din Marea Britanie şi interesul Guvernului României pentru protecţia drepturilor cetăţenilor români. Totodată, a remarcat gradul ridicat de integrare a comunităţii româneşti în societatea britanică, precum şi valoarea adăugată pe care aceasta o aduce economiei britanice.

„Cei doi interlocutori au discutat într-o atmosferă cordială şi alte teme de interes comun pentru perioada actuală, precum cea a Centenarului Marii Uniri. În acest context, prim-ministrul Dăncilă a apreciat în mod deosebit buna cunoaştere de către ambasadorul Marii Britanii a istoriei, limbii şi tradiţiilor române, ilustrând un real interes pentru spaţiul românesc”, se mai arată în comunicat.

Parlamentul European a votat un acord de asociere cu Marea Britanie după Brexit

Impactul Brexit asupra vieții cetățenilor din Marea Britanie și din UE. Unii sunt îngrijorați, alții dau vina pe cei de la Bruxelles

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version