in

Plecat la muncă în Anglia, un român a aflat după câteva luni că e divorțat iar fosta soție s-a și recăsătorit

Plecat la muncă în Anglia, un român a aflat după câteva luni că e divorțat iar fosta soție s-a și recăsătorit.

Plecat la muncă în străinătate, un ieşean s-a trezit divorţat fără să fi avut măcar idee ce se întâmplă. De fapt, când a aflat aceasta, nevasta lui era deja măritată cu altul. Latura penală a situaţiei a fost analizată de magistraţii Judecătoriei Răducăneni. Soluţia găsită de aceştia nu a fost însă pe placul bărbatului, care a atacat în faţa instanţei superioare. Verdictul va fi pronunţat de Curtea de Apel, scrie Ziarul de Iași.

Adrian Ţ. şi Ecaterina Feraru s-au cunoscut în 1997, doi ani mai târziu născându-li-se şi o fiică. Relaţia dintre cei doi soţi a început să se deterioreze, când femeia a cunoscut alt bărbat în Italia, cu care a trăit timp de 7 ani. Vrând-nevrând, soţul a acceptat situaţia ca atare.

În 2015, au plecat amândoi la muncă în Anglia, dar deja nu mai reprezentau un cuplu.

Plecat la muncă în Anglia

De altfel, femeia a cunoscut acolo pe un altul şi şi-a văzut de viaţă. În cele din urmă, în 2018, Feraru i-a propus soţului său să divorţeze. Bărbatul a refuzat, invocând dorinţa de a nu destrăma familia. Un an mai târziu, pe când femeia se întorsese în ţară, iar Adrian Ţ. rămăsese în Anglia, soţia i-a propus din nou divorţul, cerându-i să se întoarcă temporar în România pentru a îndeplini formele legale.

Din nou, bărbatul a refuzat.

Ulterior, în februarie 2020, femeia a mers la primăria comunei Răducăneni, la serviciul de stare civilă, unde a expus situaţia şi a cerut întocmirea formelor de divorţ. Iniţial, funcţionarul a refuzat-o, explicându-i că soţul trebuie să depună şi el cerere de divorţ şi să confirme ulterior că nu s-a răzgândit.

O româncă din Anglia a pus pe jar comunitatea: „Îmi omoară copiii, sunați la Klaus Iohnnis, aduceți armata!”

Semnături false

Femeia a insistat, asigurându-l pe Adrian Augustin că totul este în regulă, că soţul este de acord şi că nu le va face probleme, întrucât ar fi o persoană fără adăpost care trăieşte în Angia din ajutoare sociale. Nu putea fi contactat, pentru că nu avea telefon mobil. Până la urmă, funcţionarul a acceptat.

A întocmit documentele necesare, pe care Feraru le-a semnat ca soţie. A mers chiar cu hârtiile la domiciliul femeii, unde în locul soţului a semnat fiica, Ana Maria Beatrice Ţîbîrnea, aceasta susţinând că are acordul verbal al tatălui ei.

La începutul lunii aprilie, Adrian Ţ. era divorţat cu acte în regulă. Trei luni mai târziu, Feraru şi-a schimbt buletinul, iar în august s-a recăsătorit cu bărbatul pe care îl cunoscuse în Anglia. Soţul real a aflat abia în octombrie de la fiica din altă căsătorie că nevastă-sa e recăsătorită.

Condamnări cu suspendare

Femeia, fiica sa şi funcţionarul au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni în iulie anul trecut.În timpul procesului, Adrian Ţ. s-a constituit parte civilă, cerând plata sumei de 50.000 lei ca daune morale, depunând la dosar acte prin care arăta că a fost diagnosticat cu depresie în iunie 2020 şi în mai 2021. Cererea i-a fost însă respinsă.

Singura satisfacţie a lui Adrian Ţ. va rămâne astfel condamnările primite de soţie, fiică şi funcţionar. Adrian Augustin a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. Ecaterina Feraru a primit aceeaşi pedeapsă, dar pentru instigare la abuz în serviciu, instigare la fals intelectual şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale. În sarcina Beatricei Ţîbîrnea a fost stabilită o pedeapsă de 10 luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru fals material în înscrisuri oficiale.

De asemenea, judecătorii au dispus desfiinţarea certificatului de divorţ întocmit ilegal, actele întocmite în baza acestuia urmând să fie desfiinţate ulterior, prin acţiuni distincte.

Formal, Ecaterina Feraru este căsătorită deocamdată cu doi bărbaţi, ea putând fi cercetată pentru bigamie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 8 In medie: 4.6]

Marea Britanie va tăia gazul spre Europa

Avertisment: Marea Britanie va tăia gazul spre Europa, în caz de urgență

Mașini electrice la Londra, criză de puncte de încărcare. Diferențe uriașe între cartiere