Menu
in

Poliția Română despre armele de la Sky News: „Sunt de vânătoare, pot fi deținute legal”

Poliția Română informează că, din primele verificări efectuate cu sprijinul celorlalte instituții din sistemul de securitate națională, a rezultat că armele prezentate în reportajul Sky News fac parte din categoria armelor de vânătoare, potrivit Agerpres.

“Aceste tipuri de arme sunt deținute legal în țara noastră de membrii asociațiilor de vânători, colecționari, precum și de personalul silvic. Până la acest moment nu au fost obținute date din care să rezulte că armele ar proveni din săvârșirea infracțiunii de contrabandă. În prezent, sunt continuate verificările pentru clarificarea situației de fapt și stabilirea unor eventuale încălcări ale normelor privind regimul juridic al armelor și al munițiilor”, precizează Inspectoratul General al Poliției Române într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, la nivelul Poliției Române s-au declanșat verificări încă din ziua apariției materialului de presă. Pe parcursul verificărilor, se vor folosi și canalele de cooperare polițienească internațională.

Membru CNA: „Este în joc imaginea României

Valentin Jucan, membru CNA, a solicitat activarea mecanismul de colaborare instituțională la nivelul organismelor europene de reglementare în audiovizual în legătură cu materialele difuzate de postul britanic de televiziune Sky News, scrie Agerpres.

Într-un comunicat de presă, Jucan subliniază că CNA trebuie să sesizeze OFCOM, instituția omoloagă din Marea Britanie, în legătură cu reportajele difuzate, pentru a solicita partenerilor englezi să verifice dacă actul jurnalistic a respectat principiile informării corecte, al imparțialității și difuzării punctelor de vedere ale tuturor părților implicate.

„Având în vedere amploarea luată de reportajul în cauză, modul în care presa internațională a preluat informațiile, consider că CNA este obligat la acest demers, fiind în joc imaginea României și credibilitatea acesteia. Astfel de situații nu pot fi tratate cu indulgență, cu atât mai mult dacă se dovedesc a fi false”, afirmă Jucan, conform comunicatului citat.

După atentatele de anul trecut, de la Charlie Hebdo s-a vehiculat ipoteza că armele folosite de teroriști ar fi fost de fabricație românească.

 

Presa internaţională a scris că modelul automatelor mai este fabricat doar în România şi Bulgaria și ar fi fost achiziționate de teroriști de pe piața neagră cu 25.000 de euro, alături de lansatoare de rachete, bombe şi tuburi de gaz lacrimogen.

12 morți în atentatul de la sediul publicației Charlie Hebdo. David Cameron: “Crimele comise la Paris sunt revoltătoare”

Sky News, anchetă incendiară: „Traficanții români vând arme teroriștilor”

Sute de polițiști înarmați, pe străzile Londrei. „Ar fi o prostie să ignorăm atacurile din Europa”

Atentat dejucat de Ziua Națională a României. Avea de gând să detoneze o BOMBĂ artizanală

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version