Menu
in

Traian Băsescu, urmărit penal pentru spălare de bani. A fost denunțat de Mugur Ciuvică

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, este urmărit penal pentru spălare de bani în dosarul terenului lui Costel Cășuneanu.

 

Parchetul General a început urmărirea penală a lui Traian Băsescu pe 13 aprilie, cu toate că acest dosar se află de mai mulți ani la Parchetul General.

Potrivit dcnews.ro, dosarul a fost inițial închis, dar a fost redeschis după ce Băsescu a plecat de la Cotroceni. Tiberiu Nițu a fost cel care a cerut înlăturarea ca nelegală a rezoluției de încheiere a dosarului Traian Băsescu, pe motiv că nu există fapta.

Plângerea în acest dosar a fost depusă de Grupul pentru Investigații Politice, condus de Mugur Ciuvică. Traian Băsescu nu s-a prezentat la Parchetul General până acum în acest caz și, potrivit Antena 3, o echipă de polițiști s-a deplasat ieri, 19 aprilie, la domiciliul fostului președinte. 

Parchetul General a trimis dosarul la Tribunalul București, care a decis să fie redeschisă cauza penală.

Despre ce este vorba. Pe 9 august 2000, Traian Băsescu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu au cumpărat de la acelaşi proprietar câte un teren de 3.700 de mp, în Aleea Privighetorilor.

Traian Băsescu a plătit aproape 1,5 miliarde de lei vechi. În aceeași zi, Costel Cășuneanu a plătit aceluiași proprietar o sumă de patru ori mai mare. Doi ani mai târziu, Traian Băsescu a vândut terenul contra sumei de 12 miliarde de lei vechi. Nu era boom imobiliar.

 

Cumpărătorul era Gabriela Blaj, cumnata lui Costel Cășuneanu. Traian Băsescu a recunoscut, într-o declarație în fața camerelor de filmat, că adevăratul cumpărător a fost Costel Cășuneanu. Cu banii din tranzacție, Traian Băsescu a motivat cumpărarea vilei din Otopeni, pe care a donat-o fiicei sale, Ioana Băsescu.

Traian Băsescu despre numirea lui Mihalache ambasador la Londra: „Este o mare eroare diplomatică”

Cum împărțea Băsescu țara cu Vladimir Voronin! Ce i-a propus fostului președinte moldovean?

 Mircea Băsescu – patru ani de închisoare cu EXECUTARE

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version