in

Traian Băsescu, urmărit penal pentru spălare de bani. A fost denunțat de Mugur Ciuvică

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, este urmărit penal pentru spălare de bani în dosarul terenului lui Costel Cășuneanu.

 

Parchetul General a început urmărirea penală a lui Traian Băsescu pe 13 aprilie, cu toate că acest dosar se află de mai mulți ani la Parchetul General.

Potrivit dcnews.ro, dosarul a fost inițial închis, dar a fost redeschis după ce Băsescu a plecat de la Cotroceni. Tiberiu Nițu a fost cel care a cerut înlăturarea ca nelegală a rezoluției de încheiere a dosarului Traian Băsescu, pe motiv că nu există fapta.

Plângerea în acest dosar a fost depusă de Grupul pentru Investigații Politice, condus de Mugur Ciuvică. Traian Băsescu nu s-a prezentat la Parchetul General până acum în acest caz și, potrivit Antena 3, o echipă de polițiști s-a deplasat ieri, 19 aprilie, la domiciliul fostului președinte. 

Parchetul General a trimis dosarul la Tribunalul București, care a decis să fie redeschisă cauza penală.

Despre ce este vorba. Pe 9 august 2000, Traian Băsescu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu au cumpărat de la acelaşi proprietar câte un teren de 3.700 de mp, în Aleea Privighetorilor.

Traian Băsescu a plătit aproape 1,5 miliarde de lei vechi. În aceeași zi, Costel Cășuneanu a plătit aceluiași proprietar o sumă de patru ori mai mare. Doi ani mai târziu, Traian Băsescu a vândut terenul contra sumei de 12 miliarde de lei vechi. Nu era boom imobiliar.

 

Cumpărătorul era Gabriela Blaj, cumnata lui Costel Cășuneanu. Traian Băsescu a recunoscut, într-o declarație în fața camerelor de filmat, că adevăratul cumpărător a fost Costel Cășuneanu. Cu banii din tranzacție, Traian Băsescu a motivat cumpărarea vilei din Otopeni, pe care a donat-o fiicei sale, Ioana Băsescu.

Traian Băsescu despre numirea lui Mihalache ambasador la Londra: „Este o mare eroare diplomatică”

Cum împărțea Băsescu țara cu Vladimir Voronin! Ce i-a propus fostului președinte moldovean?

 Mircea Băsescu – patru ani de închisoare cu EXECUTARE

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tot mai mulți români spun că nu vor refugiați în țară. Sondaj INSCOP

Neymar ar putea juca în Marea Britanie. Vezi ce echipă îl vrea și cât va plăti pentru el