Menu
in

Trei ani de la protestele din Piața Victoriei. Ministrul Justiției promite: dosarul ”10 August” va fi soluționat

Trei ani de la protestele din Piața Victoriei. Ministrul Justiției promite: dosarul ”10 August” va fi soluționat

Se împlinesc 3 ani de la protestele care au marcat România. Mii de oameni au protestat, în 10 August 2018, în Piața Victoriei față de măsurile luate de Guvernul condus atunci de Viorica Dăncilă.La un moment dat, manifestările au devenit violente, iar forțele de ordine au fost acuzate că au intervenit abuziv, fiind deschis ulterior un dosar penal care vizează aceste fapte.

În același timp, procurorii anchetează și modul în care au reacționat protestatarii, unii fiind acuzați de ultraj.

”Există o dezamăgire că dosarul 10 August s-a poticnit”

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a transmis, într-o declarație de presă, că așteaptă finalizarea unei anchete corecte, rapide care să arate adevărul în dosarul ”10 August”.

”Cred că suntem la limita noțiunii de durată rezonabilă de soluționare a acestui dosar. Trei ani de zile în care opinia publică a așteptat o soluție în acest caz reprezintă o perioadă lungă de timp și există o dezamăgire legată de faptul că s-a poticnit acest dosar. În acest moment, dosarul este redeschis și se află la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă solicitări prin care se cere să se constate că s-a tergiversat soluționarea dosarului”,

a transmis Stelian Ion, actualul Ministru al Justiției

Nu va avea soarta altor dosare

Ministrul Justiției a mai spus că are convingerea că dosarul ”10 August” nu va avea soarta altor dosare, precum al Mineriadei sau al Revoluției, și vom putea afla în curând adevărul.

mediafax.ro

Articole similare:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version