Menu
in

Alertă de nivelul 3 în Marea Britanie pentru căldură, cea mai caldă zi a anului, temperaturi de 34 de grade Celsius

Alertă de nivelul 3 în Marea Britanie pentru căldură, cea mai caldă zi a anului, temperaturi de 34 de grade Celsius.

Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) a emis un avertisment de alertă de sănătate pentru căldură, în timp ce britanicii se pregătesc pentru temperaturi de 34 de grade Celsius, în ceea ce va fi probabil cea mai caldă zi a anului de până acum, anunță Mirror.

Avertizarea de “nivel 3” este în vigoare pentru Londra, estul și sud-estul Angliei. Se așteaptă ca astăzi să fie cea mai călduroasă zi a anului de până acum, temperaturile urmând să le depășească pe cele din Jamaica.

“Temperaturile extreme” au declanșat alertele de nivel 3, care asigură că serviciile sociale și de sănătate iau măsuri specifice pentru a se ocupa de grupurile cu risc ridicat.

Ryanair a introdus un test de limbă obligatoriu pentru pasageri

Alertă de nivelul 3 în Marea Britanie pentru căldură

Agostinho Sousa, de la Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA), a declarat pentru BBC Breakfast că alerta are rolul de a ajuta la protejarea NHS. El a adăugat: “Alerta de nivel 3 este operațională și se numește “acțiune în caz de caniculă”.

“Este pentru a-i informa pe partenerii noștri că ar trebui să își pregătească serviciile pentru posibile creșteri ale cererii din cauza creșterii temperaturilor.

“Avem, de asemenea, un nivel 2 care este activ în prezent în sud-vestul și estul Angliei, care este de a informa partenerii noștri că ar trebui să își pregătească serviciile în cazul în care trebuie să intre în acțiune în cazul în care vom vedea o creștere a temperaturilor.

“În momentul de față situația este stabilă și ne așteptăm ca mâine temperaturile să scadă.”

Avertizarea de căldură de nivel 3 spune: “Există o probabilitate de 90% de îndeplinire a criteriilor de alertă de căldură-sănătate între orele 00.00 vineri și 00.00 duminică în unele părți ale Angliei.

“Există o încredere ridicată pentru ca temperaturile să crească semnificativ în a doua jumătate a acestei săptămâni, devenind fierbinți sau foarte fierbinți în zonele centrale și sudice.

Vârful căldurii este vineri

“Vârful căldurii este așteptat vineri, cu maxime diurne care vor atinge probabil valori de până la 30 de grade Celsius în mari părți din centrul și sudul Angliei.

“O altă noapte caldă este așteptată în părți similare în noaptea de vineri spre sâmbătă, înainte de sosirea unor condiții mai răcoroase și mai proaspete în cursul zilei de sâmbătă.

“Rămâne incertitudine în ceea ce privește viteza de progresie a condițiilor mai reci care sosesc dinspre nord și vest în weekend.

“Un rezultat mai lent ar putea permite persistența condițiilor foarte călduroase sau fierbinți în zonele din sudul îndepărtat sâmbătă, înainte de o revenire mai definitivă la temperaturi mai sezoniere pentru toate regiunile Angliei până duminică.”

O alertă de nivel 3 este la un pas distanță de o avertizare de căldură de nivel 4 “urgență națională”.

Met Office a declarat că o avertizare de nivel 4 va fi emisă doar atunci când un val de căldură este atât de puternic încât poate provoca moartea în rândul persoanelor sănătoase și nu doar a grupurilor cu risc ridicat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version