Menu
in

Aproape 6 milioane de gospodării din Marea Britanie au dificultăți în a-și plăti facturile de telefon și internet

Aproape 6 milioane de gospodării din Marea Britanie au dificultăți în a-și plăti facturile de telefonie mobilă, de telefonie fixă și de internet în bandă largă.

Costul vieții îi obligă pe mulți dintre ei să reducă cheltuielile cu produse esențiale, cum ar fi alimentele și hainele, să anuleze sau să schimbe un serviciu, sau să rateze plăți pentru a rămâne conectați, scrie The Guardian.

Un raport al grupului de consumatori ”Which?” estimează că 5,7 milioane de gospodării s-au confruntat cu cel puțin o “problemă de accesibilitate” în luna aprilie, în condițiile în care gospodăriile cu bani puțini se străduiesc să facă față facturilor în creștere și altor costuri.

”Englezii sunt prea leneși!” Proprietarul unei cafenele critică Brexitul care stopează fluxul de personal din UE

Aproape 6 milioane de gospodării din Marea Britanie au dificultăți

Consumatorii sunt din ce în ce mai presați de criza costului vieții – inflația a atins un nivel record al ultimilor 40 de ani, iar facturile la energie se estimează că vor ajunge la 3 600 de lire sterline pe an în această iarnă. Tot mai multe gospodării își permit din ce în ce mai greu să plătească serviciile de telecomunicații esențiale pe care înainte le considerau simple.

“Faptul că milioane de gospodării au făcut sacrificii pentru a acorda prioritate conexiunilor lor de bandă largă și de telefonie mobilă în timpul crizei costului vieții demonstrează cât de esențiale sunt aceste servicii pentru viața modernă de zi cu zi”, a declarat Rocio Concha, director la ”Which?”

Criza prețurilor îi afectează în mod disproporționat pe cei cu cele mai mici venituri: gospodării cu un venit anual de până la 25 999 de lire sterline.

Raportul a constatat că 22% dintre gospodăriile cu venituri mai mici au fost nevoite să reducă cheltuielile în altă parte pentru a-și permite serviciile de conectivitate în luna aprilie.

Această cifră a fost de 13% în rândul gospodăriilor cu venituri medii – cele cu un venit anual de 51 999 de lire sterline – în creștere de la 7% în februarie.

”Which?” a declarat că guvernul ar trebui să reducă cota de TVA de 20% pentru facturile de telecomunicații la 5%, la fel ca în cazul altor produse de bază, cum ar fi gazul și electricitatea. Organizația subliniază că până și celor mai vulnerabili clienți din punct de vedere financiar, cei care pot beneficia de tarife sociale cu reduceri speciale, li se percepe TVA de 20%.

La începutul acestui an, cele mai mari companii de telecomunicații din Marea Britanie au majorat facturile

Au fost majoprate cu aproape 10% – rata inflației din ianuarie a indicelui prețurilor de consum plus 3,9%.

Deși companiile de telecomunicații au fost criticate pentru că au impus majorarea din acest an, aceasta a avut loc înainte ca inflația să atingă un maxim al ultimilor 40 de ani și ca impactul real al creșterii prețurilor la alimente și energie să înceapă să fie resimțit de gospodării.

În iunie, cele mai mari companii de telefonie mobilă și de bandă largă din Marea Britanie – printre care BT, Virgin Media O2, Vodafone, Three, Sky și TalkTalk – au convenit, în cadrul unui summit condus de guvern, asupra unui plan de ajutorare a clienților care se confruntă cu dificultăți în plata facturilor, inclusiv asupra unor măsuri care să permită trecerea la oferte mai ieftine fără plata unei penalități.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version