Menu
in

Britanicii și-au schimbat radical opinia în privința imigranților. «Avem nevoie de ei»

Aproape jumătate dintre britanci consideră că imigrația are efecte pozitive pentru Marea Britanie, arată rezultatele celui mai recent sondaj realizat pentru BBC, citat de știrile ProTV.
Doar un sfert dintre participanții la sondaj au spus că imigrația este negativă pentru Regat.
Rezultatele sunt în acord cu alte sondaje realizate în ultima perioadă în Marea Britane, ceea ce sugerează că britanicii și-au schimbat părerea de la a fi împotriva imigrației înaintea votului pentru Brexit, la o poziție pozitivă, în timpul negocierilor pentru ieșirea din UE.
În 2011, de exemplu, trei sferturi dintre britanici considerau că imigrația are efecte negative asupra Regatului Unit.
În opinia profesorului Rob Ford, care cercetează trendurile migratorii la Univestitatea din Manchester, această schimbare de viziune asupta imigrației ar fi fost inimaginabilă în urmă cu câțiva ani.
“Este ciudat, având în vedere care era sentimentul față de imigranți în anii anteriori, pentru că nivelurile de imigrație sunt în continuare foarte ridicate, așadar nu putem spune că populația este mai liniștită pentru că fenomenul este controlat”, a explicat Ford.
În opinia jurnaliștilor de la BBC, există trei explicații pentru această shimbare de percepție:
1. Este posibil ca votul pentru Brexit să fi condus la un sentiment de siguranță în ceea ce privește controlul imigrației, control care nu exista înainte de referendumul pentru ieșirea din UE.
2. Dezbaterea națională privind imigația din timpul alegerilor și a referendumului pentru Brexit a făcut populația mai conștientă de amploarea fenomenului și i-a facut pe britanici să înțeleagă care sunt implicațiile sociale și economice ale fenomenului și ce ar însemna reducerea numărului de imigranți pentru economie.
3. Milioanele de migranți europeani care au venit în Marea Britanie după 2004 au creat, inițial, un șoc cultural și social greu de depășit de către britanici. În timp, însă, aceștia s-au integrat în societate, s-au stabilizat și au devenit parte integrantă din peisajul local. Șocul cultural s-a estompat, pe măsură ce imigranții și-au făcut prieteni și și-au întemeiat familii în Marea Britanie.
Statisticile oficiale arată că mai mulți lucrători necalificați din Europa Centrală și de Est au plecat decât au venit în ultimul an, în timp ce lucrătorii calificați, personalul medical și angajații înalt calificați s-au stabilit în Marea Britanie și au devenit mai prezenți în mass-media.

Cetățenii UE nu vor primi tratament special după Brexit. May: „Imigranții din UE vor avea aceleași drepturi cu cei din afara UE”

Irlanda. Cetățenii români, pe locul doi în topul imigranților înregistrați în sistem, după britanici

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version