in

Copiii imigranților ajung în cele mai slabe școli din Marea Britanie



80% dintre copiii imigranților studiază în școli defavorizate în Marea Britanie. Acest procent este printre cele mai mari din Europa și depășește până și cifrele Franței, Suediei și ale Olandei.

Un raport anual arată că copiii ce provin din familii imigrante din Marea Britanie sunt trimiși la școli dintre cele mai segregate social . Conform Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), copiii imigranților, cât și cei ce provin din medii mai sărace sunt mai susceptibili de a fi grupați în școli defavorizate decât omologii lor din alte țări, cum ar fi Suedia, Franța sau Olanda.

Fenomenul este ilustrat de statisticile celui mai recent raport privind educația (link: http://www.oecd.org/edu/eag2012.htm), care subliniază că 80% dintre copiii imigranților din Marea Britanie sunt trimiși la școli unde studiază un număr majoritar de imigranți și copii defavorizați.

O treime din elevii de top din UK provin din familii de imigranți

Raportul arată că 79.8% dintre copiii imigranților ce provin din familii cu grad scăzut de educație (au absolvit doar liceul) studiază în școli defavorizate. Mai mult, dintre copiii imigranți ai căror mame au studii superioare, 42% studiază la școli defavorizate, comparat cu doar 18% ce provin din familii non-imigrante. Același raport arată că o treime dintre elevii de top din Marea Britanie provin din familii imigrante.

Raportul a colectat date din 2008 și 2009 și compară cifre de la mai multe țări dezvoltate din Europa și concluzionează că „structura socio-economică a școlilor din Marea Britanie creează probleme semnificative pentru copiii defavorizați și pentru cei ce provin din familii de imigranti”.

Aceeași Organizație pentru Cooperare și Dezvoltare Economică avertizează că o concentrație mare de persoane dezavantajate în școli poate avea urmări negative asupra elevilor și le poate schimba percepția despre societate.

Guvernul speră că proiectul sau, “Pupil Premium” , care va investi în școlile unde studiază un număr mare de copii defavorizați, va îmbunătăți această situație, alături de noile școli și academii gratuite din zonele defavorizate. Departamentul de educație promite să examineze îndeaproape fiecare aspect al sistemului educațional în vederea îmbunătățirii lui și pentru a elimină orice fel de dezechilibre.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Aderarea României la Schengen, scoasă din discuţiile UE

Sute de camere de supraveghere în toaletele și vestiarele școlilor din UK