Menu
in

Mii de persoane se confruntă cu haosul călătoriilor în Marea Britanie, grevele feroviare continuă

Mii de oameni se confruntă cu haosul în Marea Britanie, deoarece o grevă a căilor ferate le-a dat planurile peste cap. Mulți au fost forțați să anuleze sau să își facă planuri alternative, deoarece acțiunea sindicală continuă. De obicei, sute de plecări au loc pe 26 decembrie, după oprirea din ziua de Crăciun, scrie The Guardian.

Cu toate acestea, Network Rail a anunțat despre căile ferate din Marea Britanie că au fost închise pentru a doua zi consecutiv din cauza grevei angajaților care sunt membri ai sindicatului Rail, Maritime and Transport (RMT).

Greva face parte dintr-o dispută de lungă durată între RMT, pe de o parte, și operatorii feroviari și Network Rail, pe de altă parte, cu privire la salarii, locuri de muncă și condiții de muncă.

Citiți și: Șase dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Marea Britanie pot fi afectate masiv de greva personalului Forțelor de Frontieră

Mii de persoane se confruntă cu haosul călătoriilor în Marea Britanie, grevele feroviare continuă

Mii de membri ai sindicatului RMT de la Network Rail au intrat în grevă în perioada sărbătorilor, de la ora 18.00 în Ajunul Crăciunului până la ora 6.00 pe 27 decembrie.

De asemenea, se așteptau perturbări pentru persoanele care călătoresc spre și dinspre aeroporturi, nefiind disponibile servicii pe Stansted Express în ziua de Boxing Day.

Lucrările de modernizare planificate la Heathrow Express înseamnă că nu există servicii în ziua de Boxing Day, ceea ce îi obligă pe pasagerii companiilor aeriene să găsească alte modalități de a ajunge și de a pleca de pe aeroporturile din Marea Britanie.

Din cauza acțiunilor sindicale, se așteptau perturbări ale programului feroviar după Boxing Day, trenurile urmând să pornească mai târziu pe 27 decembrie.

Din cauza lipsei trenurilor, se așteaptă ca mai multe persoane să călătorească pe drumuri, operatorii de autocare National Express și Megabus înregistrând o cerere mare.

AA se așteaptă ca 15,2 milioane de mașini să circule pe șoselele din Marea Britanie de Boxing Day, deoarece oamenii s-au aventurat pentru reduceri și au asistat la meciurile de fotbal.

O rezolvare a conflictului feroviar pare să fie departe, RMT acuzând miniștrii guvernului că au “dispărut” după ultima rundă de discuții.

Secretarul general al RMT, Mick Lynch, a declarat: “Până când guvernul nu va da un mandat industriei feroviare pentru a ajunge la o înțelegere negociată privind securitatea locurilor de muncă, salariile și condițiile de muncă, campania noastră industrială va continua.”

Network Rail a declarat că acordul pe care l-a propus este “echitabil și accesibil”.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Transporturi a declarat că miniștrii “au lucrat din greu pentru a facilita o ofertă corectă și rezonabilă”, adăugând că publicul “merită mai mult decât să fie afectat de greve în timpul sărbătorilor de iarnă”.

Între timp, aproximativ 1.000 de angajați ai forțelor de frontieră din sindicatul PCS (Public and Commercial Services) sunt în grevă din 23 decembrie, iar membrii forțelor armate asigură acoperirea.

Potrivit Sky News, un ofițer al forțelor de frontieră de la aeroportul din Manchester a declarat că membrii personalului i-au spus că pasagerii care sosesc și care în mod normal ar fi fost interogați sunt “lăsați să treacă pentru a evita formarea cozilor pe fondul grevelor”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Exit mobile version