in

Șase dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Marea Britanie pot fi afectate masiv de greva personalului Forțelor de Frontieră

Șase dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Marea Britanie pot fi afectate. Un lider de sindicat a avertizat că personalul Forțelor de Frontieră va fi afectat de șase luni de grevă, în condițiile în care aceștia și lucrătorii poștali au devenit ultimele grupuri care au renunțat la grevă, scrie The Guardian.

Mark Serwotka, liderul Sindicatului Serviciilor Publice și Comerciale, care reprezintă personalul Forțelor de Frontieră, a declarat vineri că se așteaptă ca grevele continue să își facă simțite efectele în următoarele luni, cu ceea ce el a numit o “escaladare uriașă” în ianuarie.

Citiți și: ”Stați acasă dacă nu vă simțiți bine”, spun experții, pe măsură ce cazurile de gripă și Covid cresc în Anglia

Șase dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Marea Britanie pot fi afectate

Comentariile sale sunt un ecou al avertismentelor sindicatelor din domeniul sănătății, care au avertizat că refuzul guvernului de a oferi mai multe salarii în acest exercițiu financiar va duce la acțiuni sindicale care vor dura până la sfârșitul anului.

Serwotka a declarat pentru programul Today de la BBC Radio 4: “Avem un fond de grevă care înseamnă că putem susține această acțiune după Crăciun. Mandatul de grevă durează până în luna mai – vom susține această acțiune până în luna mai și vom rebalansa din nou dacă va fi nevoie.”

El a adăugat: “Nu vor fi doar șase luni, cred că în ianuarie veți asista la o escaladare uriașă a acestei acțiuni, în serviciul public și în restul economiei noastre, dacă guvernul nu se așează la masa negocierilor.”

Heathrow, Gatwick, Birmingham, Manchester, Glasgow și Cardiff.

Pasagerii care sosesc vineri pe aeroporturile britanice au fost avertizați să se aștepte la cozi mai lungi la imigrări, ca urmare a grevelor forțelor de frontieră, deși Heathrow a declarat că nu a anulat niciun zbor. Aproximativ 1.000 de lucrători intenționează să intre în grevă în următoarea săptămână, afectând șase dintre cele mai aglomerate aeroporturi din țară: Heathrow, Gatwick, Birmingham, Manchester, Glasgow și Cardiff.

Guvernul a mobilizat personal militar și funcționari publici pentru a asigura personalul de la porțile de intrare, iar călătorii sunt îndemnați să folosească porțile electronice. Cu toate acestea, copiii sub 12 ani nu le pot folosi, ceea ce expune familiile la riscul cel mai mare de întârzieri mari.

Între timp, membrii Sindicatului lucrătorilor din comunicații au început o grevă de două zile, care ar putea perturba livrarea felicitărilor și cadourilor de Crăciun de ultim moment.

Vineri dimineață, Royal College of Nursing urma să anunțe încă două zile de grevă anul viitor, în încercarea de a determina guvernul să îmbunătățească oferta de salarizare de 1.400 de lire sterline pentru personalul NHS, cu excepția dentiștilor și a medicilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 4.6]

raceala gripa covid

”Stați acasă dacă nu vă simțiți bine”, spun experții, pe măsură ce cazurile de gripă și Covid cresc în Anglia

Creșterea prețurilor caselor la Londra în 2022

Prețurile caselor din Londra: zonele care au înregistrat cele mai mari creșteri anuale