Menu
in

Lista completă a tuturor sărbătorilor legale din 2023 – și cum să transformați 18 zile de concediu anual în 48 de zile de vacanță

Lista completă a sărbătorilor legale din 2023

Lista completă a sărbătorilor legale din 2023. Este aproape timpul să sărbătorim începutul unui nou an. 2023 este la orizont și este o șansă grozavă pentru un nou început. De asemenea, merită să vă dați seama când sunt sărbătorile legale (bank holidays), astfel încât să știți când veți primi o pauză bine meritată.

Și dacă acționați inteligent, ați putea chiar să vă dublați timpul liber folosind sărbătorile legale în avantajul vostru. 
>>> Sărbători în Marea Britanie, a început coșmarul: lucrătorii feroviari au intrat într-un val de greve de o lună

În 2022 au fost două sărbători legale suplimentare – una pentru Jubileul de platină al Reginei în iunie și alta pentru Funeraliile ei de stat în septembrie.

În 2023, va fi o zi liberă suplimentară pentru Încoronarea Regelui (King’s Coronation) în primăvară. Între timp, Anul Nou cade duminică, ceea ce înseamnă că va fi o zi înlocuitoare – luni 2 ianuarie – ca sărbătoare legală (bank holiday), creând un weekend de trei zile pentru mulți dintre noi. Un mod fantastic de a începe Anul Nou!

Dacă reușiți să obțineți zilele libere și de 3, 4, 5 și 6 ianuarie și atunci ați avea nouă zile libere. 

48 de zile libere din 18 zile de concediu

Lista completă a sărbătorilor legale din 2023 – Dacă acționați astfel, puteți obține 48 de zile libere folosind doar 18 zile de concediu plătit.

În 2023, primim o sărbătoare legală în Vinerea Mare (vineri, 7 aprilie) și o alta pentru Lunea Paștelui, pe 10 aprilie. Dacă puteți lua concediu anual pentru zilele de 11, 12, 13 și 14 aprilie, puteți avea liber timp de 10 zile – din 7 aprilie până duminică, 16 aprilie – folosind doar patru din zilele de concediu anual.

Încoronarea Regelui ne oferă o zi liberă suplimentară în luna mai și avem deja prima zi de luni din mai ca sărbătoare. Ziua de sărbătoare a încoronării Regelui este luni, 8 mai. Așadar, puteți rezerva patru zile libere – de marți 2 mai până vineri, 5 mai – și puteți obține 10 zile libere în total, la prețul a patru zile de concediu anual.

Summer bank holiday din 2022 va sosi apoi luni, 28 august. Dacă rezervați liber de marți (29 august) până vineri (1 septembrie), veți avea nouă zile libere pentru un total de patru zile de concediu anual.

Lista completă a sărbătorilor legale din 2023 – Apoi, este o lungă așteptare până la Crăciun pentru următoarea sărbătoare din 2023. Vom avea liber luni, 25 decembrie și marți, 26 decembrie pentru Ziua de Crăciun și Boxing Day – pentru prima dată în doi ani, sărbătorile nu au căzut într-un weekend.

Deci, dacă ar fi să luați zilele de 27, 28 și 29 decembrie ca concediu anual, veți fi liber timp de 10 zile de sâmbătă, 23 decembrie, până luni, 1 ianuarie,scrie Manchester Evening News.

Iată lista completă a sărbătorilor legale din 2023

  • Luni, 2 ianuarie – Ziua de Anul Nou (zi înlocuitoare)
  • Vineri, 7 aprilie – Vinerea Mare
  • Luni, 10 aprilie – Lunea Paștelui
  • Luni, 1 mai – Sărbătoare legală de 1 Mai
  • Luni, 8 mai – Sărbătoarea Încoronării Regelui
  • Luni, 29 mai – Sărbătoare de primăvară
  • Luni, 28 august – Vacanța de vară
  • Luni, 25 decembrie – Ziua de Crăciun
  • Marți 26 decembrie – Boxing Day

Data încoronării regelui Charles al-III-lea, este cel mai în vârstă monarh care a urcat pe tronul britanic

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4]
Exit mobile version