Menu
in

Londra: Ambasadorul chinez vorbește despre un „nou război rece”. „Vor să ne scoată țapi ispășitori”

Ambasadorul Chinei la Londra, Liu Xiaoming, spune că Statele Unite anunță un război de proporții cu China.

Potrivit acestuia, SUA încearcă să declanșeze un nou război rece pentru a găsit un țap ispășitor în perspectiva alegerilor prezidențiale din noiembrie, transmite Reuters, citată de Agerpres.

„Nu China încearcă să se impună. Cei de pe celălalt mal al Pacificului vor să înceapă un nou război rece cu China, așa că trebuie să le răspundem”, a declarat la Londra ambasadorul Liu Xiaoming.

Acesta a mai precizat că, în acest moment, China nu este interesată de niciun fel de război și de niciun fel de acuzație lansată de Statele Unite.

„Nu suntem interesați de niciun război rece, nu suntem interesați de niciun război”, a subliniat acesta.

Directorul OMS a fost „cumpărat” de China. Acuză secretarul de Stat american, Mike Pompeo

„Am văzut cu toții ce se întâmplă în SUA, au încercat să scoată China țap ispășitor, vor să dea vina pe China pentru propriile probleme”, a insistat Xiaoming.

„Știm toți că este un an electoral”, a concluzionat oficialul chinez.

Potrivit acestuia, Statele unite sunt dispuse să facă orice pentru că „au nevoie de un dușman”. De asemenea, acesta a mai precizat că niciodată China nu va fi dușmanul SUA, ci doar „partenerul” lor ,iar oficialii americani trebuie să știe acest lucru.

„Sunt dispuși să facă orice, inclusiv să trateze China ca pe un dușman”, a mai spus ambasadorul.

„Probabil cred că au nevoie de un dușman, se gândesc că vor un război rece, dar noi nu avem niciun interes, noi continuăm să spunem Americii, China nu este dușmanul vostru, China este prietenul vostru, partenerul vostru”, a susținut diplomatul chinez.

China refuză să-și asume vina pentru noul coronavirus. „S-ar putea să fi fost armata americană cea care a adus epidemia în Wuhan”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version