Menu
in

Marea Britanie, atacată de A DOUA MUTAȚIE a coronavirusului, și mai agresivă, provenită din Africa de Sud

După prima mutație a virusului descoperită în Marea Britanie, acum a fost detectată O A DOUA MUTAȚIE a virusului, și mai contagioasă, detectată la contacţi ai unor persoane infectate care au călătorit dinspre Africa de Sud.

Guvernul de la Londra se teme că această variantă, cunoscută sub numele de 501Y.V2, este chiar mai infecțioasă decât cea găsită în Kent, care a fost în spatele unei explozii recente de infecții cu coronavirus în est, sud-est și Londra.

Guvernul din Africa de Sud a anunţat săptămâna trecută că a fost descoperită o nouă mutaţie genetică a virusului, care ar putea fi cauza unei creşteri recente a numărului de infectări în această ţară.

”Datorită unei impresionante capabilităţi genomice a celor din Africa de Sud, am detectat două cazuri ale unei alte noi variante a coronavirusului aici, în Marea Britanie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Matt Hancock.

”Ambele au fost în contact cu cazuri care au venit din Africa de Sud în ultimele săptămâni”, a mai spus acesta.

Marea Britanie se confruntă deja cu provocarea de a ţine sub control transmiterea unei variante mutante a coronavirusului, cu 70% mai transmisibilă, iar Hancock a precizat că, după câte se pare, noua variantă a suferit mutaţii ulterioare şi este mult mai infecţioasă.

Acesta a mai precizat că persoanele care au fost în contact apropiat cu noua tulpină se află în carantină, iar cei care au fost în Africa de Sud în ultimele două săptămâni trebuie de asemenea să intre în carantină.

Marea Britanie a suspendat imediat toate zborurile cu Africa de Sud.

Cazurile de 501Y.V2 nu aveau nicio legătură între ele, unul dintre ele în Londra și celălalt în nord-vestul Angliei, iar legăturile cu Africa de Sud au fost descoperite miercuri. Faptul că au fost detectate prin eșantionare de rutină aleatorie, care selectează doar aproximativ unul din 10 teste efectuate în Marea Britanie – și că se crede că au fost infectate de călători separați – sugerează că există încă multe cazuri ale variantei 501Y.V2 deja în Marea Britanie. .

Anunțul este o altă lovitură majoră a speranțelor că Marea Britanie revine la normalitate în curând și vine la doar câteva zile după ce Crăciunul a fost anulat pentru o treime din țară din cauza temerilor legate de virusul mutant din Kent, care a determinat dublarea infecțiilor într-o săptămână.

Miercuri Marea Britanie a înregistrat alte 39.237 de cazuri de Covid în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de când a început pandemia.

Au fost anunțate miercuri alte 744 de decese Covid, care au crescut cu 22% față de săptămâna trecută și au reprezentat cel mai mare număr de decese din 29 aprilie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version