Menu
in

„Marea Britanie trebuie să SABOTEZE UE”. Un politician britanic declară război celor de la Bruxelles

Conservatorul Jacob Rees-Mogg a promis că va transforma o prelungire pe termen lung a articolului 50 într-un iad pentru Bruxelles.

Politicianul britanic a făcut această afirmație după ce liderul european Donald Tusk a propus amânarea Brexit pentru încă 12 luni, ceea ce ar forța Marea Britanie să participe la alegerile europene.

Rees-Mogg a spus că Marea Britanie ar trebui să lupte împotriva UE în Parlamentul European, dacă va fi forțată să rămână membru UE pentru mai mult de câteva săptămâni.

El a scris pe Twitter: „Dacă o prelungire pe termen lung ne va lăsa blocați în UE, ar trebui să facem situația cât mai dificil posibilă”.

Am putea să avem veto pentru o creștere a bugetului, să împiedicăm presupusa armată UE și să blocăm schemele de integrare ale domnului Macron”, a continuat britanicul.

Declarațiile sale vin în condițiile în care premierul a cerut în mod oficial o scurtă amânare a Brexit, care va dura până pe 30 iunie, în încercarea de a evita o ieșire fără înțelegere din UE, la miezul nopții, pe 12 aprilie.

În cererea ei, premierul a recunoscut că Marea Britanie ar putea avea nevoie de mai mult timp pentru a avea o majoritate în Parlament cu privire la o înțelegere pentru Brexit.

Cu toate acestea, Franța a semnalat deja faptul că Emmanuel Macron se poate opune unei alte întârzieri a Brexit, care trebuie acordată în unanimitate de UE27.

O sursă apropiată președintelui francez a spus: „Este prematur să vorbim despre o prelungire, în ciuda faptului că cei 27 au stabilit o precondiție clară: nevoia unui plan alternativ credibil care să justifice această cerere.”

May se va întâlni cu liderii statelor membre ale UE pe 10 aprilie, când proiectul de lege al lui Yvette Cooper, care exclude o ieșire fără înțelegere, ar pute fi în vigoare, după ce va trece, luni, prin Camera Lorzilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version