Menu
in

Mașini electrice la Londra, criză de puncte de încărcare. Diferențe uriașe între cartiere

Știri Marea BritanieMașini electrice la LondraNumărul de mașini electrice înmatriculate la Londra a crescut cu 60% anul trecut, dar infrastructura publică nu ține pasul. Londra a instalat acum peste 10.000 de puncte publice de încărcare pentru vehicule electrice, dar există diferențe mari între cartiere.

Numărul de mașini electrice înmatriculate la Londra

Numărul de mașini electrice înmatriculate anual în capitală a crescut cu 60 la sută anul trecut, ducând totalul mașinilor aflate în circulație la 86.568. Primăria a estimat că ar putea fi 1,4 milioane până în 2030.

Capitala conduce drumul la nivel național când vine vorba de punctele publice de încărcare, reprezentând o treime din cele 32.132 de puncte ale Regatului Unit. Dar acest lucru nu este suficient pentru a satisface cererea în creștere a londonezilor.

O nouă cercetare realizată de Savills, citată de Evening Standard, arată că infrastructura de încărcare nu ține pasul cu cererea.

Mașini electrice la Londra – Câștigătorii și învinșii

Studiul arată că zonele periferice sunt deosebit de prost deservite.

Suburbia Havering, din estul Londrei, are 1.143 de vehicule cu emisii ultra scăzute (ULEV), dar doar 31 de încărcătoare publice, ceea ce înseamnă 45 de mașini care se înghesuie pentru fiecare punct de încărcare.

Infrastructura este la fel de rară în Harrow din vestul Londrei, unde există doar 50 de încărcătoare publice pentru 1.890 de vehicule ULEV private. În Bromley, există doar 90 de puncte publice de încărcare pentru 2.551 de vehicule.

În aceste zone suburbane, mulți proprietari de mașini electrice vor căuta să-și instaleze propriul punct de încărcare pentru mașini private, iar datele lui Savills arată că o casă cu o alee de acces adaugă acum 4,7% la prețul mediu al proprietății în afara Londrei.

Situația în zonele bogate

În zonele bogate din centrul Londrei, cum ar fi Westminster, City of London, Kensington & Chelsea și Camden, vehiculele electrice reprezintă acum șase la sută din toate înmatriculările de mașini private, de peste șase ori media națională.

Dar în centrul Londrei, există încă diferențe mari. Westminster are 1.147 de încărcătoare publice pentru 2.852 de ULEV-uri private, ceea ce înseamnă 2,5 mașini electrice per stație de încărcare.

Cu toate acestea, în vecinătatea Camden există 376 de încărcătoare publice pentru 2.391 de ULEV-uri private, adică peste șase vehicule per stație de încărcare. În zonele principale ale Londrei, ca acestea, o alee poate crește acum prețurile caselor cu 33% – chiar mai mult decât valoarea unei grădini mari.

Un șef PSD din Vrancea despre protestatarii din diaspora: „hoți, cerșetori și curve, trebuie întâmpinați cu șocuri electrice!”

Planurile lui Sadiq Khan

Sadiq Khan a estimat că până la sfârșitul deceniului va fi nevoie de 40.000 până la 60.000 de încărcătoare, inclusiv până la 4.000 de stații rapide, pentru a satisface cererea în creștere.

Guvernul a declarat că va investi 300 de milioane de lire sterline pentru a instala un obiectiv de 300.000 de încărcătoare în Marea Britanie până la sfârșitul deceniului, o creștere de zece ori față de actualele 30.000 de puncte de încărcare publică.

Săptămâna trecută au apărut noi reglementări care cer ca toate casele noi construite în Marea Britanie să aibă puncte de încărcare pentru vehicule electrice, precum și clădirile de birouri noi, supermarketurile și clădirile aflate în curs de renovare majoră.

Criza petrolului: Interzicerea conducerii duminica și limitarea vitezei pe autostrăzi cu 10km/h

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]
Exit mobile version