in

Motivații financiare pentru companiile care angajează tineri britanici în detrimentul imigranților



Firmelor care angajează adolescenți britanici în locul lucrătorilor imigranți ar trebui să li se dea ajutoare financiare, a spus șeful Confederației Industriei Britanice, care se gândește la 1.500 de lire de la stat pentru fiecare adolescent tânăr britanic angajat. Planul poate fi pus în practică, însă angajatorii se tem că nu ar fi suficent pentru a reduce șomajul în rândul tinerilor. Problema e mult mai gravă pentru că tinerii n-au chef de muncă, spun mai mulți întreprinzători.

Firmele ar trebui plătite pentru a lua adolescenți britanici prost calificați în locul lucrătorilor imigranți mai în vârstă, a spus un lider al industriașilor britanici. John Cridland, director general al Confederației Industriei Britanice, a spus că Guvernul ar trebui să aibă în vedere să ofere firmelor ajutoare financiare de 1.500 de lire sterline pentru fiecare tânăr britanic pe care îl angajează, pentru a limita efectele șomajului în rândul acestora.

Șomajul în rândul tinerilor a crescut la un nivel record, peste un milion. 20% dintre cei cu vârstele între 16 și 24 de ani nu au de lucru. Angajatorii spun că mulți tineri britanici sunt prea leneși și nepunctuali pentru a merita să fie angajați, în timp ce Camera de Comerț Britanică a spus că mulți absolvenți au diplome universitare “inutile” și nu pot fi angajați. Însă Cridland a spus că singura cale de stopare a problemei ar fi aducerea tinerilor la un nivel de competitivitate și în locuri de muncă prin oferirea unor stimulente angajatorilor.

Cridland a declarat pentru Daily Mail: “Avem nevoie de o forță de muncă calificată. Nu vrem oameni speriați de șomaj în anii tinereții lor. Aceasta este atât o problemă morală și socială cât și una economică. Chiar m-a impresionat faptul că într-un moment în care lumea afacerilor este în dificultate, într-un moment în care ar putea fi iertată pentru că se gândește doar la plata salariilor celor angajați deja, este cu adevărat îngrijorată de șomajul adolescenților”. “Dacă le dăm angajatorilor ajutoare financiare de 1.500 de lire pentru a lua adolescenți de 16 ani, ei ar putea să angajeze un adolescent de 16 ani fără experiență, în locul unui lucrător imigrant sau a unui lucrător matur care a acumulat aceste calificări. Așa că hai să le aducem pe persoanele tinere la un nivel de competitivitate, să le dăm șansa să se angajeze astăzi, nu în cinci ani”.

Raportul CIPD

Săptămâna trecută, un raport de la Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) a arătat că angajatorii preferă lucrători străini pentru că ei sunt punctuali, muncesc din greu și au o atitudine mai pozitivă. Lucrătorii străini sunt de asemenea mai politicoși și mai entuziaști. Raportul mai spune că Marea Britanie a produs o “generație pierdută” de tineri, cărora le lipsesc aptitudini elementare de citire, aritmetică și comunicare – și nu poți avea încredere că vor veni la timp la muncă.

Adam Marshall, director de politici la Camera de Comerț a Marii Britanii, a învinovățit standardele slabe de educație și abundența de diplome inutile. “Poți urma cursurile unei instituții de învățământ cu standarde reduse, însă aceasta nu înseamnă că cineva chiar va vrea să te angajeze la încheierea acestora”, a spus el.

Un alt raport CIPD, publicat la începutul acestei luni, a descoperit că angajatorii au probleme cu găsirea unor lucrători britanici cu calificări înalte precum sunt medicii, inginerii, contabilii și profesioniștii din finanțe. Acesta arată că 42% dintre angajatori “au în acest moment locuri vacante pe care cu greu le pot ocupa. Sectoarele manufacturii și sănătății raportează cele mai mari dificultăți”.

Etica muncii

Charlie Mullins, fondatorul Pimlico Plumbers (cifră de afaceri de 17 milioane), a spus pentru Daily Mail că britanicii “mai degrabă ar fi fotbaliști decât să facă o muncă cinstită”. El a adăugat: “Angajăm din ce în ce mai mult lucrători străini. Ei au atitudinea potrivită și sunt pregătiți să muncească din greu. Tinerii britanici care vin la interviuri nu au nicio dorință de a munci. Ei au impresia că țara le datorează traiul. Lucrătorii britanici sunt prea mofturoși și dificili și nu sunt pregătiți să muncească din greu. Cer sume ridicole de bani. Mulți dintre tinerii care vin la interviuri nici măcar nu au fost vreodată într-un loc de muncă. Mulți dintre ei au diplome. Nu-mi trebuie oameni cu diplomă, îmi trebuie oameni cu atitudinea potrivită”.

Keith Abel, producător de legume și fructe organice, a fost forțat să angajeze lucrători născuți în străinătate fiindcă populara sa firmă, Abel and Cole (cifră de afaceri de 30 de milioane), care livrează produse organice, s-a luptat să găsească tineri britanici pentru a acoperi locurile vacante. El a spus că tinerii britanici sunt prinși în sistemul beneficiilor și nu vor să se trezească devreme pentru a face o muncă cu 7 £ pe oră când se pot baza pe ajutoare de la stat. Abel a spus: “Avem o forță de muncă fantastică, avem oameni extrem de harnici. Este doar o mică tragedie faptul că un număr semnificativ dintre ei sunt din Europa de Est și nu din comunitățile locale, având în vedere ratele de șomaj din zonă”.

Terry Rogers, patron de hotel, a spus că a ajuns la concluzia că tinerii britanici nu vor să muncească. “În timp ce sunt oripilat că peste un milion de tineri din Marea Britanie sunt șomeri, nu sunt deloc surprins. După ce am lucrat în industria de catering timp de 16 ani – dintre care mulți ca manager de personal – am ajuns la concluzia tristă că mulți tineri pur și simplu nu vor să muncească. Pe timpul carierei mele, am intervievat și angajat mulți oameni tineri. Îmi e rușine că spun asta, însă a fost deseori mai ușor să-i învăț engleza pe aplicanții străini decât să încerc să le insuflu etica adecvată de muncă tinerilor noștri vorbitori de limba engleză. În mod repetat văd tineri care vin la interviuri purtând blugi sau treninguri murdare. Fumează și vorbesc la telefon cu prietenii lor. Un tânăr jalnic mi-a spus că nu poate lucra vinerea noaptea sau sâmbătă dimineața pentru că vinerea seara iese cu prietenii și sâmbătă dimineața, e mahmur! În loc ca intervievații să facă tot ce pot mai bine pentru a mă convinge să-i angajez, rolurile s-au inversat în mod absurd și eu trebuie să-i conving să accepte locul de muncă”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Se caută răspunsuri la întrebarea: “De ce iubim România!”

Etapele cumpărării unei proprietăţi în UK