Menu
in

Panică la bordul unui avion Ryanair în zbor spre Marea Britanie – pilotul s-a întors la jumătate de oră după decolare



Panică la bordul unui avion Ryanair care zboară spre Marea Britanie. Pasagerii de la bordul unui zbor Ryanair au trăit momente de groază după ce o „baterie fumegândă” l-a forțat pe pilot să efectueze o aterizare de urgență.

Avionul a decolat de pe aeroportul din Tenerife la 20:45 cu destinația Edinburgh, dar a trebuit să se întoarcă o jumătate de oră mai târziu. Potrivit pasagerilor, situația a devenit dramatică atunci când echipajul i-a informat despre o posibilă aterizare de urgență pe mare.

Controlul traficului aerian a primit un raport de la membrii echipajului despre „posibil fum în cabină”. Un pasager, care a lăudat echipajul pentru reacția lor, a spus că a văzut o stewardesă alergând pe coridor cu o cutie de metal. S-a dovedit că o baterie portabilă cu litiu aparținând unuia dintre pasageri a început să se încălzească și să scoată fum.

Pregătirea pentru aterizarea de urgență în mare

„La jumătate de oră după decolare, s-a aprins din nou semnul de fixare a centurii de siguranță și am văzut o stewardesă alergând cu o cutie de metal”, a raportat pasagerul.

„Cineva avea o baterie portabilă cu litiu care s-a încălzit și a început să fumege. Cred că bateria era în cutia aceea. Pasagerii au început să intre în panică, a fost pur și simplu groaznic. Cu toate acestea, personalul a fost minunat. Pilotul ne-a avertizat că am putea fi nevoiți să facem o aterizare de urgență pe mare. Ne-a spus să ne pregătim pentru evacuare și să ne îmbrăcăm cu haine groase.” Pasagerii au fost informați unde sunt vestele de salvare și cum să iasă din avion folosind toboganele galbene.

Aterizare în siguranță și răspuns de la Ryanair

Din fericire, avionul s-a întors pe aeroportul din Tenerife, unde s-au îmbarcat serviciile de urgență. Scriind pe rețelele de socializare, controlul aerian spaniol a spus că echipajul a raportat „posibil fum în cabină”, forțând o aterizare de urgență.

Un pasager anonim a adăugat: „Te simți atât de neputincios când ești în aer. Nu crezi niciodată că ți se va întâmpla așa ceva. A fost prima dată când am cu Ryanair, iar personalul și echipajul de cabină au fost fantastici.”

Un purtător de cuvânt al Ryanair a declarat: „Zborul din Tenerife către Edinburgh (19 mai) s-a întors pe aeroportul din Tenerife la scurt timp după decolare din cauza unei defecțiuni tehnice minore. Aeronava a fost verificată de ingineri și autorizată să decoleze din nou înainte de a pleca spre Edinburgh în aceeași zi.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Exit mobile version