Menu
in

Peste 90 de polițiști din Marea Britanie au fost găsiți vinovați de infracțiuni anul trecut, inclusiv infracțiuni sexuale și violență

Peste 90 de polițiști din Marea Britanie au fost găsiți vinovați de infracțiuni anul trecut. Cifrele arată că 68 de ofițeri și 25 de angajați din Anglia și Țara Galilor au fost găsiți vinovați de infracțiuni, inclusiv infracțiuni sexuale și violență împotriva persoanei.

Mai mult de 90 de ofițeri și angajați ai poliției au fost găsiți vinovați de infracțiuni în urma unor plângeri sau investigații de conduită anul trecut, inclusiv pentru infracțiuni sexuale, corupție și violență împotriva persoanei, arată noile statistici citate de The Guardian.

Cifrele, publicate de Ministerul de Interne, au detaliat rezultatele procedurilor penale împotriva ofițerilor de poliție și a personalului în anul până în aprilie 2022. Acesta a arătat că 68 de ofițeri de poliție au fost găsiți vinovați, precum și 25 de membri ai personalului poliției.

Crește numărul de britanici care abandonează munca, Marea Britanie în urma unor țări ca Chile sau Columbia

Peste 90 de polițiști au fost găsiți vinovați de infracțiuni anul trecut

Printre aceștia se va fi numărat și fostul ofițer Wayne Couzens, care a fost condamnat la închisoare pe viață în octombrie 2021 pentru răpirea, violul și uciderea lui Sarah Everard, după ce a răpit-o de pe o stradă din Londra.

În total, 10 ofițeri și trei membri ai personalului de poliție au fost urmăriți penal pentru violență împotriva persoanei, iar 10 ofițeri și doi membri ai personalului s-au făcut vinovați de infracțiuni sexuale. Cel mai frecvent tip de infracțiuni au fost infracțiunile rutiere, 23 de ofițeri și 11 membri ai personalului fiind găsiți vinovați, iar patru ofițeri și trei membri ai personalului au fost găsiți vinovați de abuz general în exercitarea funcției publice.

Doi ofițeri de poliție au fost găsiți vinovați de corupție, precum și un membru al personalului poliției. Alți trei ofițeri au fost găsiți vinovați de fals.

Cifrele includ doar cazurile care au avut la bază o plângere, o problemă de conduită sau o problemă de conduită înregistrabilă – astfel încât cifrele totale pentru ofițerii condamnați ar putea fi chiar mai mari.

Sute de acuzații împotriva ofițerilor de poliție

În total, 589 de acuzații împotriva ofițerilor de poliție au dus la constatarea unei abateri grave în cursul anului, iar alte 680 au dus la constatarea unei abateri. Cu toate acestea, doar 500 de acuzații au dus la concedierea unui ofițer de poliție – sau ar fi dus la concedierea acestuia dacă ar fi fost încă în activitate.

Cifrele se referă la un an dificil pentru poliție, în special pentru poliția metropolitană din Londra. În iunie 2021, poliția a fost acuzată de corupție instituțională de către o anchetă independentă înființată pentru a analiza asasinarea detectivului particular Daniel Morgan.

În februarie 2022, șefa poliției de atunci, Dame Cressida Dick, a fost forțată să plece după un scandal la secția de poliție Charing Cross, unde ofițerii au transmis mesaje rasiste, sexiste, misogine și islamofobe.

În vara anului trecut, Met a fost plasată în măsuri speciale de către Inspecția de Poliție a Majestății Sale, în timp ce în noiembrie 2022, foștii ofițeri Jonathon Cobban și Joel Borders au fost condamnați la trei luni de închisoare după ce au fost găsiți vinovați că au împărtășit mesaje rasiste, homofobe, misogine și apte de muncă într-un grup WhatsApp cu Couzens.

115 235 de plângeri

În anul care s-a încheiat în martie 2022, au fost depuse 115 235 de plângeri de către public împotriva a 76 831 de ofițeri de poliție individuali – echivalentul a mai mult de jumătate din numărul total de ofițeri din Anglia și Țara Galilor.

Dintre acestea, 87.786 ar fi putut justifica proceduri de conduită necorespunzătoare dacă ar fi fost dovedite, ar fi constituit o infracțiune penală sau ar fi dus la deces sau rănire. Cu toate acestea, 0,2% dintre acestea au dus la proceduri de conduită necorespunzătoare și doar 16 au dus la o concediere – sau ar fi dus la concedierea lor dacă ar fi fost încă ofițeri.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Exit mobile version