Menu
in

Polițiștii britanici, extrem de violenți cu femeile: peste 1.500 au fost acuzați de agresiuni, 1% au fost concediați

Polițiștii britanici, extrem de violenți cu femeile. Mai mult de 1.500 de polițiști au fost acuzați de infracțiuni violente împotriva femeilor și fetelor într-o perioadă de șase luni, iar mai puțin de 1% au fost concediați, potrivit unor noi cifre publicate de The Guardian.

În total, au fost raportate 1.483 de acuzații unice împotriva a 1.539 de ofițeri de poliție – sau 0,7% din forța de muncă. Au existat 1.177 de cazuri de presupuse violențe comise de polițiști, inclusiv hărțuire și agresiune sexuală, raportate între octombrie 2021 și aprilie 2022, potrivit datelor Consiliului Național al Șefilor de Poliție (NPCC).

Puțin peste jumătate din cazuri, 653 (55%), au fost probleme de conduită, care sunt de obicei ridicate de un coleg din cadrul forțelor de poliție. Celelalte cazuri, 524 (45%), au fost plângeri din partea publicului.

Citiți și: O femeie de 91 de ani a pierdut contul și pensia, Barclays a declarat-o moartă, apoi a rămas și fără curent și telefon

Polițiștii britanici, extrem de violenți cu femeile

Aproape două treimi dintre plângerile din partea publicului au fost legate de utilizarea forței, de exemplu încătușarea sau arestarea, în timp ce 9% au vizat un comportament de hărțuire, 6% au fost legate de agresiune și 5% de abuz de poziție în scop sexual.

În ceea ce privește acuzațiile de comportament, 48% dintre acestea se refereau la comportament dezonorant în afara orelor de lucru, în timp ce 19% se refereau la agresiune sexuală, 13% la hărțuire sexuală și 6% la abuz de poziție în scop sexual.

Puțin mai puțin de jumătate dintre plângeri și aproape trei sferturi dintre cazurile de conduită nu fuseseră încă finalizate în momentul colectării datelor, dar, în cazurile închise, 70% dintre cazurile de conduită (136) și 91% dintre cazurile de plângere (290) au fost respinse, doar 13 ofițeri și membri ai personalului au fost concediați pentru comportament necorespunzător și nimeni nu a fost concediat ca urmare a plângerilor publice.

Acuzațiile de abuz domestic și comportament sexual neadecvat

Documentul notează că cifrele din anumite domenii, în special cele referitoare la acuzațiile de abuz domestic și comportament sexual neadecvat, pot fi mai mari, deoarece multe incidente nu sunt raportate și există unele probleme cu procesele de înregistrare, dar speră că va fi un instrument de măsurare a progreselor.

Cifrele aruncă, de asemenea, lumină asupra amplorii violenței împotriva femeilor și fetelor, care, cu peste o jumătate de milion de infracțiuni raportate, a reprezentat 16% din totalul infracțiunilor înregistrate în perioada octombrie 2021 și aprilie 2022, abuzul domestic fiind cea mai răspândită formă.

La nivelul celor 40 de forțe de poliție pentru care au fost disponibile date, 428 355 de cazuri au avut un rezultat înregistrat, iar un suspect a fost acuzat în doar 6% dintre acestea. În majoritatea cazurilor, au existat probleme cu probele sau victimele s-au retras din caz.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 3.6]
Exit mobile version