Menu
in

A început cursa pentru a pune mâna pe primele monede cu Regele Charles

A fost lansată prima monedă cu regele Charles. Un total de 4,9 milioane de monede de 50 penny vor intra în circulație în 9.452 de sucursale oficiilor poștale pe parcursul lunii decembrie.
>>> „Mi-au furat 8.000 de lire sterline, dar Revolut nu rambursează”

Prima monedă cu Regele Charles

Moneda de 50p cu regele Carol al III-lea a intrat oficial în circulație și va fi disponibil de la oficiile poștale din Marea Britanie.

Create de sculptorul Martin Jennings, acestea sunt primele monede produse în serie care poartă noul portret al regelui și vor fi oferite clienților la schimb cu cele vechi. Cele cu Regina Elisabeta a II-a vor continua să fie acceptate ca plată și vor fi înlocuite în timp pe măsură ce se deteriorează sau se uzează.

Monede cu doi monarhi, pentru prima dată

The Mirror a raportat că echipa lor s-a întâlnit cu reprezentanți de la Monetăria Regală pentru a vedea noua monedă bine păzită. Aceasta nu numai că este prima monedă care îl onorează pe noul rege, dar marchează și prima dată când monedele care poartă imaginile a doi monarhi vor fi acceptate ca numerar legal simultan.

prima monedă cu regele Charles

Noua monedă prezintă portretul regelui Carol cu ​​fața la stânga – în direcția opusă mamei sale. Acest lucru se datorează tradițiilor de lungă durată, care afirmă că fiecare nou monarh ar trebui să se confrunte în direcția opusă față de strămoșii lor.

Portretul Regelui are și inscripția latină „Charles III, D, G, Rex, F, D”. Pentru oricine a cărui latină este puțin ruginită, asta se traduce prin „Carol al III-lea, prin grația lui Dumnezeu, rege, apărător al credinței”.

Prima monedă cu regele Charles – Moneda este fabricată din cupronichel, același aliaj folosit pentru monedele de 5p, 20p și 50p de astăzi. Vor fi produse 9,6 milioane din noile monede de 50 pene – adică una pentru fiecare șapte oameni din țară.

Rebecca Morgan, directorul serviciilor de colecție la Royal Mint, a declarat: „Este prima dată când vor fi doi monarhi pe monedele noastre. Zece milioane de monede pare mult, dar în curând vor fi rare, deoarece oamenii le vor scoate din circulație de îndată ce intră.”

Designul unei monede durează între 18 luni și doi ani, iar regele le aprobă personal pe fiecare.

Moneda Regelui Charles al III-lea a fost dezvăluită înainte de a intra în circulație, programată la sfârșitul anului

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Exit mobile version