in

„Mi-au furat 8.000 de lire sterline, dar Revolut nu rambursează”

Revolut nu rambursează banii furați din cont – O femeie din Anglia a rămas devastată când a pierdut 8.000 de lire sterline din economiile din contul ei Revolut din cauza fraudei, în octombrie.

O româncă din Anglia a pierdut tot ce strânsese în șase luni. A primit un telefon de la „bancă” și a transferat toți banii în contul infractorilor

Ea se aștepta ca banca electronică să o ramburseze, dar a refuzat. Alte victime ale fraudei au avut, de asemenea, dificultăți în obținerea rambursărilor de la Revolut.

Spre deosebire de bănci, Revolut nu este înscrisă la un cod care are ca scop rambursarea clienților pentru acest tip de fraudă.

Firma a spus că a analizat cazurile în mod individual și că îi pare rău că clienții au fost fraudați.
>>> Plângerile de fraudă ale utilizatorilor Revolut s-au dublat, din 2020. Clienții păgubiți: „Nu am fost avertizați”

Revolut nu rambursează banii furați

Deborah, o îngrijitoare de câini din North Yorkshire, a dat detaliile ei bancare Virgin Money pe un site web fraudulos pe care l-a considerat legitim în timpul cumpărăturilor online, relatează BBC.

Câteva săptămâni mai târziu, femeia de 55 de ani a primit un telefon de la un bărbat care pretindea că este de la departamentul de fraudă Virgin Money.

Escrocul a spus că contul ei bancar era atacat și a convins-o să descarce un software care i-a permis să preia controlul asupra computerului ei.

Escrocul, care a tot asigurat-o că este în siguranță, a întrebat-o despre celelalte conturi ale ei și a determinat-o să transfere bani din cele 12 „seifuri” ale ei Revolut.

Acestea au inclus economii care au fost acumulate în ani pentru nepotul ei și pentru o vacanță în SUA.

Ea a pierdut peste 8.000 de lire sterline numai de la Revolut, împreună cu fonduri din contul său Virgin Money.

În timp ce se întâmpla asta, ea a primit avertismente de la Revolut, dar escrocul nu i-a dat timp să le citească.

Urmăreau și jefuiau bătrânii care scoteau bani de la bancă. Români din Harrow condamnați în Țara Galilor

Revolut nu rambursează

“Sunt devastată. Sunt distrusă”

Revolut nu rambursează banii furați din cont – “Sunt devastată. Sunt distrusă”, a declarat ea pentru programul You and Yours de la BBC Radio 4 . „Trebuie să o iau din nou de la zero”.

Ea a întrebat de ce Revolut nu a oprit tranzacțiile care nu i-au urmat tiparele de comportament obișnuite, așa cum fac băncile.

Virgin Money încă investighează ce s-a întâmplat.

Deborah a fost victima a ceea ce este cunoscut sub numele de „fraudă de plată autorizată push”. Acesta este momentul în care fraudatorii își convin victimele să trimită ei înșiși bani.

Aproximativ 10 bănci High Street sunt înscrise la un cod – Codul Model de Rambursare Contingentă – care are ca scop să restituie bani persoanelor care cad victimele acestui tip de escrocherie.

Dar Revolut nu este o bancă din Marea Britanie și nu este înscrisă la acest cod.

Este o companie de monedă electronică care oferă servicii bancare digitale.

Nu are licență bancară din Marea Britanie. A solicitat unul în ianuarie 2021, dar încă așteaptă rezultatul.

„Inima mea aproape s-a oprit”

O altă persoană care a fost înșelată a fost Mark, care conduce o companie de artă și grafică în Brighton.

Și el a fost sunat de fraudatori, care l-au convins să descarce software de partajare a desktopului care le permite să preia controlul asupra computerului său.

Mark a fost de acord, dar apoi a devenit suspicios. Când și-a verificat aplicația Revolut 10 minute mai târziu, și-a dat seama că au fost furate aproape 56.000 de lire sterline. „Aproape că mi s-a oprit inima”, a spus el.

A încercat să determine Revolut să oprească tranzacția și s-a gândit că firma l-ar putea proteja, dar Revolut nu a făcut-o.

„Mi-am dat seama că sunt complet singur în asta”, a spus el.

Revolut nu rambursează – Deși Revolut a spus de atunci că va rambursa 30.000 de lire sterline, el a descris situația ca fiind „absolut șocantă”.

“Nu pot avea încredere în ei [Revolut]. Mă simt pur și simplu ignorat”, a spus el.

Escrocii l-au convins atât pe Deborah, cât și pe Mark să descarce software-ul Anydesk, care este legitim.

Compania Anydesk a spus că oamenii care folosesc software-ul său pentru fraudă sunt „imorali și inacceptabili” și a îndemnat utilizatorii să „nu împărtășească niciodată informații cu cineva în care nu cunosc sau în care nu au încredere”.

„Mă simt vulnerabil”

Revolut nu rambursează – George, un manager de proiect din Northampton, a căzut victima unui alt tip de fraudă.

În octombrie, a mers în noaptea de burlaci cu prietenii la Londra.

A căzut inconștient – poliția crede că băutura i-a fost probabil cu droguri – și i-au fost furate telefonul și cardurile. Infractorii s-au apucat apoi de cheltuiala.

Ei au retras 3.000 de lire sterline de la un automat bancar și, în mai puțin de patru ore, au cheltuit 17.500 de lire sterline în diferite magazine de pe Regent Street.

Când a contactat Revolut, i s-a refuzat o rambursare.

El a spus că opinia lui Revolut a fost că fie și-a dat PIN-ul sau a făcut-o singur, adăugând că întreaga experiență l-a lăsat „să se simtă foarte vulnerabil”.

De la caz la caz

Aaron Elliott-Gross, șeful departamentului de fraudă și criminalitate financiară la Revolut, a declarat că firmei îi pare „foarte rău să audă că clienții noștri au fost vizați de fraudători și criminali”.

Fiecare caz de rambursare este tratat individual, a spus el, Revolut analizând cât de eficiente au fost avertismentele sale, împreună cu comportamentul clientului, atunci când ia o decizie.

Mark a fost rambursat parțial deoarece Revolut acceptă că „ar fi putut face mai mult pentru a-l avertiza pe Mark”.

Dar Deborah a fost avertizată cu privire la tranzacțiile ei și nu existau dovezi că criminalii au accesat PIN-ul lui George, a spus el.

El a adăugat că, în cazul lui George, consumatorii care folosesc portofele electronice precum Apple Pay sau Google Pay trebuie să fie conștienți de faptul că „codul telefonului tău poate fi compromis, poate fi supravegheat”. Un telefon poate fi folosit pentru a efectua plăți dacă este introdus codul de acces.

Deborah, Mark și George au spus că nu pot contacta Revolut prin telefon și că pot vorbi doar cu agenții prin chat live.

Domnul Elliott-Gross a spus că funcția de chat Revolut este cel mai sigur mod în care clienții pot interacționa cu firma.

„A avea un call center nu este totul”, a spus el.

Revoluţie în plata cu cardul: cumperi şi plăteşti prin selfie!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 45 In medie: 2.7]

pub inchis

Criză majoră! Multe pub-uri și fabrici de bere din Marea Britanie vor fi nevoite să își închidă definitiv porțile

masa craciun romani uk

Rata inflației prețurilor la alimente scade! Cât vor cheltui familiile din Marea Britanie pentru cina de Crăciun