in

“Oferiţi joburi şomerilor noştri”



Firmele ar trebui să aibă în vedere angajarea de şomeri din Marea Britanie, ţinând cont că plafonul anual asupra imigraţiei impus de guvern pentru imigranţii din afara Ue intră în vigoare pe 6 aprilie. Ministrul Imigraţiei Damian Green a spus: “Avem nevoie ca angajatorii să-i aibă în vedere mai întâi pe oamenii care nu au de lucru şi care sunt deja aici”. Noul plafon nu se aplică celor care vin din alte ţări europene pentru a căuta de lucru în Marea Britanie.

Pentru a angaja pe cineva din afară, firmele trebuie să facă publicitate locurilor de muncă în UK şi doar dacă nu găsesc un candidat corespunzător, obţin autorizaţia de muncă pentru lucrătorul străin, în limita plafonului. Doar 20.700 de lucrători calificaţi din afara Ue vor putea veni în UK anul acesta, 4.200 de locuri fiind disponibile luna aceasta, urmând ca în fiecare din celelalte luni să fie disponibile câte 1.500. Un număr suplimentar de 1.000 de vize pentru talente excepţionale vor fi disponibile pentru “cei mai străluciţi şi mai buni” contribuitori la ştiinţă şi arte, a spus ministrul. “Trimitem un mesaj clar – Regatul Unit rămâne deschis afacerilor şi vrem ca cei care au cel mai mult de oferit să vină şi să se stabilească aici”.

Măsura face parte din eforturile guvernului de a-şi îndeplini promisiunea de a reduce imigraţia netă de la 200.000 la sub 100.000 până în 2015. Ultimele date privind imigraţia arată că 572.000 de imigranţi au venit în UK în perioada iunie 2009-iunie 2010 în timp ce 346.000 de britanici au emigrat, rezultând o imigraţie netă de 226.000.

Damian Green a mai spus: “Pe măsură ce continuă recuperarea economică avem nevoie ca angajatorii să dea mai întâi atenţie oamenilor care nu au de lucru şi care sunt deja în această ţară.”

Damian Green a spus că politica uşilor deschise a laburiştilor a făcut ca oamenilor de afaceri să le fie mai la îndemână să recruteze lucrători imigranţi decât britanici şi a declarat la Daily Telegraph că acest lucru trebuie acum să se schimbe.

De asemenea, ministrul a replicat liderilor din lumea afacerilor şi parlamentarilor care susţin că o limită le va afecta abilitatea de a găsi angajaţi. Green a spus că firmele ar trebui să recruteze din rândul celor 2,5 milioane de şomeri din UK înainte să căute în străinătate: “Vreau să văd că aducerea cuiva aici din afară pentru a ocupa un loc de muncă în această ţară este o ultimă opţiune.

Prea des de-a lungul ultimilor zece ani aceasta a fost prima opţiune. Marea Britanie a devenit dependentă de imigraţie ca soluţie la un număr de probleme şi trebuie să scăpăm de această dependenţă. Va fi mai bine pentru noi toţi ca societate dacă ne uităm mai întâi la numeroasele persoane calificate care sunt angajate în această ţară. A fost o politică dusă de guvernul anterior cea care a permis tuturor să aibă o opţiune uşoară şi a permis atât guvernului cât şi angajatorilor să facă mai puţină formare decât avem nevoie”.

Toţi lucrătorii calificaţi din afara Ue vor trebui să aibă un loc de muncă calificat, din meseriile deficitare prevăzute de Migration Advisory Committee, să vorbească un nivel intermediar de engleză şi să câştige cel puţin £20.000 pe an.

Măsurile sunt concepute pentru a împiedica ca imigranţii din afara Ue să vină în UK ca lucrători calificaţi, dar în schimb să lucreze în magazine fast- food, în saloane de frumuseţe sau ca agenţi imobiliari.Potrivit noilor regulamente privind vizele, cei care investesc sume mari de bani îşi vor câştiga mai repede dreptul de stabilire permanentă în UK. Celor care vor investi 5 milioane de £ li se va permite să se stabilească aici după trei ani iar celor care investesc 10 milioane de £ sau mai mult li se va permite stabilirea după doi ani. Aceasta comparativ cu cerinţa de minimum cinci ani care este în prezent în vigoare. Antreprenorilor li se va permite de asemenea să se stabilească în UK mult mai repede dacă crează zece locuri de muncă sau dacă au o cifră de afaceri de 5 milioane de £ într-o perioadă de trei ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

9 aprilie 2011

Violonista Marciana Buta, o viaţă dedicată muzicii