Menu
in

Restaurantele din Marea Britanie dau faliment într-un ritm mai rapid decât în timpul crizei Covid, care sunt cauzele

Restaurantele din Marea Britanie dau faliment într-un ritm mai rapid decât în timpul crizei Covid, din cauza unui “amestec toxic” de creștere a costurilor cu energia, lipsa personalului și scăderea numărului de rezervări, scrie The Guardian.

Închiderile din acest sector au crescut cu 60%, cu 1.567 de insolvențe în perioada 2021-22, față de 984 în perioada 2020-21, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanță Mazars. Cifra include 453 în ultimele trei luni, față de 395 în trimestrul precedent.

Criza costului vieții lovește rafturile supermarketurilor, prețurile unor produse alimentare s-au dublat în doi ani în Marea Britanie

Restaurantele din Marea Britanie dau faliment

“Insolvențele întreprinderilor de restaurante au loc acum într-un ritm mult mai rapid decât în timpul Covidiei”, a declarat Rebecca Dacre, partener la Mazars. “Este vorba de un amestec foarte toxic de creștere a costurilor cu inputurile, costuri financiare în creștere bruscă și cerere slabă. Majoritatea restauratorilor nu au mai văzut această combinație de factori negativi până acum.”

Grupurile de lobby din industrie, inclusiv UK Hospitality și British Beer and Pub Association, au declarat luna trecută că mai mult de o treime din afacerile din industria ospitalității ar putea da faliment până la începutul anului 2023.

În timp ce industria a cunoscut o revenire a afacerilor în această vară, după o serie de închideri forțate în timpul perioadelor de închidere a Covidiei, restaurantele se luptă acum cu inflația în creștere, care nu numai că a crescut costul energiei, al alimentelor și al băuturilor, dar a însemnat că clienții lor au mai puțini bani de cheltuit pentru a ieși în oraș.

Barclaycard a raportat recent că mai mult de jumătate dintre britanici plănuiesc să reducă cheltuielile esențiale, ceea ce ridică îngrijorări cu privire la veniturile din perioada Crăciunului, când multe întreprinderi își realizează cea mai mare parte a profiturilor.

Unele firme se luptă, de asemenea, să recruteze suficienți angajați, deoarece normele post-Brexit privind migrația blochează accesul cetățenilor UE la muncă în Marea Britanie. Acest lucru a contribuit la creșterea inflației salariale.

Mazars a declarat că presiunile combinate sunt de natură să însemne câteva luni dificile pentru industrie, în ciuda perioadei de sărbători, de obicei profitabile.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 8 In medie: 4]
Exit mobile version