in

Criza costului vieții lovește rafturile supermarketurilor, prețurile unor produse alimentare s-au dublat în doi ani în Marea Britanie

Prețuri dublate la alimente în Marea Britanie – Prețurile unor produse de marcă preferate de britanici au crescut și mai puternic decât nivelul de 15% al ​​inflației. Criza costului vieții a lovit puternic supermarketurile de top din Marea Britanie, deoarece prețurile alimentelor la unele produse s-au dublat în doar doi ani.

Portalul „Who?” a comparat prețurile a 79 de articole la Asda, Morrisons, Ocado, Sainsbury’s, Tesco și Waitrose pe o perioadă de 30 de zile, din 21 septembrie până în 20 octombrie, atât în ​​2020, cât și în 2022, scrie Daily Express.
>>> Inflație record în Marea Britanie, cea mai mare creștere a prețurilor la alimente din ultimii 40 de ani

Prețuri dublate la alimente în Marea Britanie – produsele care s-au scumpit cel mai mult

Site-ul pentru alegerea consumatorilor a constatat că cea mai mare creștere medie procentuală a fost pentru Heinz Tomato Ketchup, versiunea sa de 460 g crescând cu 53% sau 91p în cele șase supermarketuri mari.

Într-un alt supermarket, această creștere a ajuns la 70% sau 1,06 lire sterline în perioada de doi ani.

A doua cea mai mare creștere procentuală medie a fost pentru sosul de lasagne Dolmio (470g), prețul crescând cu 47% sau 61p în medie în aceeași perioadă de timp, sau până la 107% sau 1,09 lire sterline într-un supermarket.

Supă cremă clasică de pui Heinz 400 g a crescut, de asemenea, în medie cu 46% sau 44p în toate magazinele, de la aproximativ 1 lire sterline la aproape 1,50 lire sterline.
>>> Creșterea facturilor la energie aruncă în aer rata inflației din Regatul Unit. Cel mai mare nivel din ultimii 30 de ani

Prețuri dublate la alimente în Marea Britanie

Creșteri uriașe la produse de bază

Multe produse, de la cele de bază, cum ar fi pliculețe de ceai și pâine, până la Super Noodles cu carne de vită la grătar și-au văzut prețurile crescând vertiginos.

Un pachet de 800 g de pâine integrală Hovis Granary a crescut în medie cu 43% sau 58p, de la 1,39 lire sterline la 1,97 lire sterline.

Prețul Twinings Everyday 100 Tea Bags a înregistrat cea mai mare creștere individuală la un comerciant cu amănuntul, cu 2,33 lire sau 64% în 2022, comparativ cu prețul de bază din 2020.

În medie, în toate cele șase supermarketuri, pliculețele de ceai au crescut cu o medie de 64p sau 17%.

Batchelors Super Noodles Bbq Beef Flavour (90g) a crescut în medie cu 43 la sută, crescând prețul de la 59p la 82p.

Unul dintre cele mai mari creșteri de preț a fost pentru untul de marcă, cu o cutie de 500 g de Anchor Spreadable în creștere cu 45 la sută, până la 1,31 lire sterline în medie, în toate cele șase supermarketuri din 2020 până în 2022 și o cutie de 500 g de Lurpak Spreadable ușor sărat, care a crescut cu 1,17 lire sterline sau 35 la sută.

Prețuri dublate la alimente în Marea Britanie – „Rata șocantă a inflației”

Sue Davies, șeful politicii alimentare „Who?”, a declarat: „Cercetarea noastră arată rata șocantă a inflației la unele dintre alimentele de marcă preferate ale națiunii, care este mult mai mare decât media națională și evidențiază de ce este atât de important ca toți comercianții cu amănuntul să ofere oamenilor o alegere de produs.

„Supermarketurile trebuie să se asigure că liniile bugetare pentru articolele esențiale sănătoase și accesibile sunt disponibile pe scară largă în magazinele lor, inclusiv în magazinele de proximitate mai mici.

„Promoțiile ar trebui să fie direcționate către cei care au cea mai mare nevoie și oamenii trebuie sprijiniți, astfel încât aceștia să poată compara cu ușurință prețul produselor pentru a obține cea mai bună valoare.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 4.2]

regele charles III

Regele Charles al III-lea se arată generos: oferă un bonus de 600 de lire angajaților săi cu salarii mici 

aeroport liverpool

Cu porcul tăiat în bagajele de cală, alertă pe aeroportul din Liverpool din cauza sângelui care curgea