in

Primarul Londrei, Sadiq Khan: „Înghețarea chiriilor, energie gratuită pentru săraci”

Știri Marea BritanieCriza costului vieții la Londra – Propunerile primarului Londrei, Sadiq Khan, pentru depășirea crizei costului vieții – Înghețarea chiriilor, energie gratuită pentru săraci.

Propunerile pentru criza costului vieții la Londra

Sadiq Khan dorește să fie introdus un nou „Tarif Lifeline” pentru a se asigura că cei mai săraci pot menține luminile aprinse.

Cei mai săraci londonezi ar trebui să primească costurile „esențiale” ale energiei acoperite de firmele energetice sau de guvern, a spus Sadiq Khan.

El avertizează că actuala criză a costului vieții lovește în mod deosebit Londra.

Un nou raport al Primăriei arată că inflația este cu aproximativ 1,5 puncte procentuale mai mare în Londra decât cifra națională, determinată de creșterea costului chiriei și al alimentelor, scrie MyLondon.news.

Cele mai mari creșteri ale chiriilor

Criza costului vieții la Londra – Cifrele de la Rightmove arată că chiriile din Londra cresc mai repede decât oriunde altundeva în Marea Britanie, crescând cu până la 16% în ultimul an.

Între timp, sectoarele bine plătite sunt deja cele care înregistrează cea mai rapidă creștere a salariilor din capitală, în timp ce salariile din ospitalitatea londoneze au scăzut de fapt cu 1% – o reducere uriașă a salariilor în termeni reali atunci când se ia în considerare inflația.

În sectoare precum finanțele, TIC și știința și tehnologia, salariul mediu a crescut cu 17% în Londra începând cu 2019.

Prețurile la alimente în Marea Britanie cresc cu 11,6%, inflația atinge cel mai ridicat nivel din 2008

britanicii săraci
Criza costului vieții la Londra

Londonezii săraci fac foamea

Cercetările de la YouGov publicate săptămâna trecută au descoperit că 20% dintre londonezii cu venituri mai mici au rămas în mod regulat sau ocazional fără alimente sau articole esențiale sau s-au bazat pe sprijin extern în ultimele șase luni.

Numărul londonezilor care sunt afectați de creșterea costului vieții crește, de asemenea, în fiecare lună, aproape o treime spunând că „doar îi îngrijorează” și aproape unul din cinci „luptând financiar”.

Cifrele sunt de așteptat să devină și mai puternice dacă nu se iau măsuri radicale, ultimele previziuni arătând că facturile la energie ar putea ajunge la 6.089 de lire sterline până în aprilie viitor.

Două treimi din familiile din Marea Britanie ar putea fi în ”sărăcie energetică” până în ianuarie

Criza costului vieții la Londra – Apel către guvern

Criza costului vieții la Londra – Primarul Londrei cere guvernului să pună în aplicare o serie de politici privind criza costului vieții pentru londonezi – folosind puterile pe care primarul nu le are. Apelurile includ:

  • Introducerea unui „Tarif Lifeline” la energie pentru cei mai vulnerabili londonezi, care furnizează gratuit energia minimă necesară pentru ca o gospodărie să funcționeze, cu orice taxe care se aplică numai după ce a fost atins un prag minim de utilizare.
  • Introducerea unei înghețari a chiriei de doi ani pentru chiriașii privați de 2,4 milioane din Londra, care ar acționa ca un „prim pas” către predarea competențelor de control al chiriei primarului. Analiza Primăriei arată că o înghețare a chiriei în capitală timp de doi ani ar economisi chiriașii (și îi va costa proprietarilor) o medie de 2.988 de lire sterline.
  • Extinderea furnizării de mese gratuite pentru toți copiii din școala primară în timpul trimestrului, cu tichete de masă gratuite disponibile pentru cei care au cea mai mare nevoie în timpul vacanțelor școlare
  • Restabilirea creșterii creditului universal de 20 de lire sterline, pe care miniștrii l-au eliminat în septembrie anul trecut, despre care primarul spune că a împins încă 130.000 de londonezi în sărăcie. Sadiq Khan solicită, de asemenea, ca toate beneficiile să fie majorate în conformitate cu inflația

Domnul Khan a spus: „Acest nou raport arată în alb și negru că milioane de londonezi plătiți prost trăiesc în prima linie a crizei costului vieții.

Fac tot ce pot pentru a-i sprijini pe londonezi, dar avem nevoie ca guvernul să se apropie. Acest lucru trebuie să includă a face mai mult cu privire la facturile la energie pentru a se asigura că nimeni nu trebuie să aleagă în această iarnă între a-și încălzi casa sau a mânca, creșterea beneficiilor în conformitate cu inflația și oferindu-mi puterea de a implementa controlul chiriilor la Londra.”

Primarul Londrei avertizează: majorarea costului vieții duce la mai multă violență, tinerii sunt atrași în bande

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

avocati uk greva

Avocații penali din Marea Britanie intră în grevă generală: mii de procese vor fi blocate sau perturbate

Eveniment la festivalul de film Thurrock, estul Londrei: Întâlnire cu actrița Anamaria Marinca