Menu
in

Actualizare prognoză meteo: valul de căldură mortal din Marea Britanie va duce temperaturile la 40°C și va declanșa o „urgență națională”

Știri Marea Britanie – Val de căldură mortal în Marea Britanie – Un val de căldură MORTAL care amenință să ducă temperaturile până la un nivel fără precedent de 40 grade Celsius ar putea să declanșeze o „urgență națională”.

Val de căldură mortal în Marea Britanie

Britanicii sunt avertizați că va fi căldură extremă în acest weekend. Căldura va face ravagii pe drumuri și rețelele de transport, deoarece oficialii emit avertismente de „pericol pentru viață”.

Pentru prima dată în istoria Marii Britanii, meteorologii au refuzat să excludă temperaturile care ating 40°C, deși este mai probabil ca temperaturile ridicate să atingă 30°C, spun ei.

Modelele meteorologice continuă să promoveze maxime de 40C-plus, provocând avertismente pentru oameni de a se feri de soare.

Purtătorul de cuvânt al Met Office , Stephen Dixon, a declarat: „De duminică, odată cu avertizarea de căldură extremă în vigoare, temperaturile ar putea crește peste 35°C în anumite părți și 32°C în altă parte.

Deși este puțin probabil, atingerea temperaturilor mai ridicate nu poate fi exclusă.”

Alertă de „acțiune val de căldură” de nivel 3

Oficiul Met cu Agenția de Securitate a Sănătății din Regatul Unit (UKHSA) a emis o alertă de „acțiune val de căldură” de nivel 3 pentru sănătate în sudul și părțile centrale ale Angliei.

Un avertisment separat de „alerta și pregătire” de nivel 2 este în vigoare până în această săptămână în centrul și nordul Marii Britanii.

Nivelul de alertă este cu un pas sub nivelul 4 „urgență națională” – lansat atunci când „boala și decesul pot apărea printre cei apți și sănătoși”.

Temperaturi record

Meteorologii sunt de acord că temperaturile ar putea doborî recorduri în zilele următoare, deși căldura extremă „ar putea ucide”.

Jim Dale, meteorolog pentru British Weather Services, a declarat, citat de express.co.uk:

„Există o șansă de aproximativ 50/50 ca recordul actual de 38,7 °C să cadă în această vreme caldă și o șansă de aproximativ 25% să atingă 40 °C.

Nu este exclus. Nu există nicio îndoială că aceste temperaturi pot fi periculoase și nu faceți greșeli, acest tip de căldură poate ucide.”

Britanicii sunt avertizați să aibă grijă suplimentară în timpul exercițiilor fizice și să bea multă apă pentru a evita deshidratarea.

Val de căldură în Marea Britanie, este posibil să se atingă temperaturi record de 40 de grade

Valul de căldură se pregătește să ardă Marea Britanie

Se estimează că temperaturile arzătoare vor atinge Marea Britanie toată săptămâna, până în weekendul viitor.

Ryan French, antrenorul de sănătate și bunăstare din Londra, fondatorul Military Outdoor Fitness (MOFit), a declarat: „Evitați să faceți exerciții în cea mai caldă parte a zilei și amintiți-vă să vă hidratați – în jur de trei până la cinci litri pe zi este ideal.

„Dacă faci mișcare în aer liber, ar trebui să încerci să faci acest lucru devreme și să te menții la umbră.”

Met Office a emis un avertisment rar de culoare chihlimbar de „căldură extremă” în sudul și centrul Marii Britanii de la miezul nopții de sâmbătă până duminică.

Separat de o alertă de căldură pentru sănătate, avertizează despre „boală gravă” și „pericol pentru viață”, în timp ce Marea Britanie fierbe la temperaturi mai tipice climatelor tropicale.

Creștere în weekend

Mercurul va atinge 33C astăzi înainte de o scurtă pauză și de o nouă creștere înainte de weekend.

Meteorologul șef adjunct al Oficiului Met, Rebekah Sherwin, a declarat: „Temperaturile sunt probabil să ajungă la 33 de grade Celsius în sud-est, vremea caldă probabil să continue pe parcursul acestei săptămâni.

Se pare că va crește la sfârșitul acestei săptămâni și la începutul săptămânii viitoare.

De duminică și până luni, este posibil ca temperaturile să depășească 35°C în sud-est.

În altă parte, temperaturile ar putea fi destul de mult peste 32 de grade Celsius în Anglia și Țara Galilor, iar la mijlocul până la 20 de grade Celsius mai la nord.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 12 In medie: 3.6]
Exit mobile version