Menu
in

Aflux de sportivi străini la 4V Rally Raid în Constanța: „Ne plac raliurile din România”

Ajuns la cea de a cincea ediție în decurs de doar trei ani, 4V Rally Raid Constanța a devenit una dintre principalele competiții de profil, atât pentru practicanții din România, cât și pentru cei din străinătate.

Pe lângă relieful specific al Dobrogei, condițiile de desfășurare a competiție, care se apropie de nivelul celor de anvergură, reprezintă pentru aceștia garanția că efortul depus pentru a veni până la malul Mării Negre nu rămâne nerăsplătit.

 „Dobrogea este un punct important pe harta motor-sportului românesc în ceea ce înseamnă rally-raid-ul. România, în general, are un avantaj în această perioadă pe harta Europei prin faptul că suntem una dintre țările care are foarte multe trasee pretabile pentru astfel de competiții. În rest, în Europa, sunt din ce în ce mai puține, sunt din ce în ce mai mulți sportive doritori să participe la astfel de întreceri și care n-au unde să meargă. Și atunci, dacă noi reușim să organizăm aici competiții la un foarte bun nivel vor veni foarte mulți din afară, ceea ce bineînțeles aduce recunoașterea așteptată.“ – Norris Marcu Măgeanu, președinte Federația Română de Automobilism Sportiv

„Constat în ultimii doi-trei ani un aflux din ce în ce mai mare de piloți străini. Și nu numai că sunt piloți străini, sunt și piloți campioni în țările lor, participanți la Dakar, etc. Asta înseamnă un semnal pozitiv pentru noi că începem să devenim un punct de interes pentru ei, începem să le oferim trasee sigure, trasee interesante pentru ei, unde se pot antrena pentru competițiile importante. Avem inclusiv concurenți care au început să vină cu familiile în concediu și în cazul aceasta asigurăm și o promovare turistică a zonei“, spune Jean Vlad, manager organizare 4V Rally Raid.

Județul Constanța găzduiește două competiții importante de Raliu și Rally Raid

Aproximativ 50 de piloți și 26 de echipaje din țară și străinătate, la clasele profi, promo și discovery, se întrec timp de două zile pentru primele locuri ale clasamentelor la categoriile auto, moto, ssv și quad. Printre aceștia se numără și campionii Poloniei la rally-raid, Tomasz Białkowski și Dariusz Baskiewicz. În prima zi de întreceri, au reușit să treacă primii linia de sosire la categoria lor, confirmându-și astfel statutul de favoriți ai etapei ce se desfășoară la Constanța.

Campionii din străinătate au venit în România ca să câștige

„Mergem la raliuri întotdeauna pentru a câștiga. De asta ne află aici. Dar, pe lângă aceasta, ne plac aceste raliuri, ne plac raliurile din România. Pentru asta am venit și pentru asta vom veni din nou. (…) Nu stiu la ce să ne așteptăm de la adversarii noștri pentru că nu am concurat niciodată împotriva lor. Așa că… nu știu… va fi prima dată.“ – Tomasz Białkowski, Kamena

Ediția din această toamnă este totodată și ultima a acestui an, în funcție de rezultatele înregistrate la Constanța urmând a se stabili și ierarhia finală, dar și cine va câștiga titlul de campion al României.

Pe lângă acest trofeu, concurenții se întrec și în cadrul „Raliului speranței – Cupa Județeană 4V, Constanța“, care este organizat în premieră și care are ca scop, pe lângă promovarea sporturilor cu motor, acordarea de sprijin familiilor nevoiașe de pe raza județului Constanța.

 „Raliul Speranței – Cupa Județeană 4V, Constanța“ este o competiție organizată de Asociația Club Sportiv 4V Motorsport cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

A cincea ediție a 4V Rally Raid România este organizată de Asociația Club Sportiv 4V Motorsport, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, a Federației Române de Motociclism și a Ministerului Tineretului și Sportului.

Sponsori ai eveniment sunt: Honda Motor, Pepsi, Agrodania, GTC Autoshop, DMS Auto, La Colibe, Rul Service, Race Shop și Est Bike

Etapele de concurs vor putea fi urmărite LIVE pe pagina de Facebook 4V Rally Raid Romania.

4V Rally Raid

official@4vrallyraid.com

+40755 584 584

www.4vrallyraid.com


…Aflux de sportivi străini la 4V Rally Raid în Constanța: „Ne plac raliurile din România”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version