Locuitorii unui sat din România şi-au „prelucrat” artistic şi tradiţional casele, iar turiştii sunt extrem de încântaţi de cum arată.
Comuna turistică Ciocăneşti – Bucovina a fost declarată comună–muzeu prin hotărârea Consiliului local nr.39 din 22.12.2004, ca urmare a caracterului său unitar şi unic în ţară şi în lume prin motivele naţionale tradiţionale, sculptate pe faţadele caselor majorităţii gospodarilor.(ciocanestibucovina.eu)
Foto: Sorin Toma
Recunoscută şi căutată atât de turiştii români cât şi de cei din străinătate, se identifica că o oază de frumuseţe tradiţională în Carpaţii României şi chiar în întreagă Europa.
Conferirea acestui titlu de comună-muzeu a venit după ce zeci şi sute de ani această vale frumoasă a Bistriţei poleită cu “Aur” a fost cântată în poeme şi legende, recunoscută de scriitori şi poeţi, îndrăgită şi mult iubita de înaintaşii noştri în frunte cu Marii Domnitori şi Voievozi, pe care generaţia zilelor noastre îl respectă considerat fiind pe deplin merit.
Foto: romania-redescoperita.ro
Ospitalitatea locuitorilor, parte a ospitalităţii Bucovinene, cu alese tradiţii în ierarhia primirilor de oaspeţi, este recunoscută de toţi cei ce au avut parte de ea.
Localitatea Ciocăneşti din judeţul Suceava a fost desemnată câştigătoarea primei ediţii a programului cultural şi turistic Satul cultural al României 2014, precizează romani-buni.info
CITITI MAI MULT:
Un loc din România, pe lista destinaţiilor turistice de vis pentru americani
Legenda Cascadei Bigăr, una din cele mai frumoase din lume