in

PRIMUL ROMÂN care a trecut înot Canalul Mânecii. Andrei Roșu: „După 40 de kilometri, braţul stâng nu a mai fost funcţional.”

Andrei Roşu a devenit marţi, 30 iunie, primul român din istorie care reuşeşte să străbată înot Canalul Mânecii. Și a făcut-o chiar de ziua lui. Fostul corporatist în vârstă de 39 de ani s-a apucat de sport în 2010 și acum participă la una dintre cele mai grele competiții din lume, Arch 2 Arc.



Pentru a termina acest concurs, Andrei trebuie să treacă de trei probe: 140 de kilometri de alergare între Londra şi Dover, traversarea Canalului Mânecii între Dover şi Calais, 300 de kilometri de pedalare pe bicicletă între Calais şi Paris. În total, concursul are aproximativ 480 de kilometri.

Duminică, 28 iunie, românul a alergat timp de 16 ore şi 53 de minute, între Londra și Dover, iar luni de dimineaţă, la ora 8.00, a început marea încercare de trecere înot a Canalului Mânecii.

După 21 de ore a reușit să atingă țărmul francez.

Andrei Roşu a alergat 100 de kilometri în 13 ore, 23 de minute şi 13 secunde, potrivit paginii sale de Facebook.

“Au contat enorm încurajările voastre într-o cursă în care am vomat de 42 de ori din cauza raului de mare. Organizatorii mi-au spus că la 50 m-ar fi obligat să mă retrag. După 40 de kilometri braţul stâng nu a mai fost funcţional. Am trecut prin două lanuri de meduze gigant roz şi violet. Apa a avut 13 grade în UK şi 14 grade în Franţa. Curenţii m-au ajutat să parcurg ultimii 4 kilometri. Mi-au rămas doar două de somn, interval suficient având în vedere că la ultra-triatloane nu se prea doarme. Vă pup şi vă mulţumesc anticipat şi pentru donaţiile către Hospice”, a scris Andrei Roşu pe pagina personală de Facebook.

În vârstă de 39 de ani, Andrei Roşu a fost primul român care a reuşit să termine un ultratriatlon (în Mexic).

A câştigat competiţia cu un timp de aproape 50 de ore. A înotat 11,4 km, a mers pe bicicletă 540 de km şi a alergat 126,6 kilometri, scrie hotnews.

De asemenea, a intrat în Cartea Recordurilor după ce a alergat șapte maratoane şi șapte ultramaratoane pe șapte continente.

“Hrana rece, duşuri reci (şi lungi), sute de ore înot în ape deschise şi reci, familiarizarea cu valurile mari şi meduzele, somn în camere răcoroase (fără plapuma/pătură şi pijama), haine subţiri în mijlocul iernii, alergat în şort şi tricou chiar şi la temperaturi negative, căldura oprită (şi geamurile deschise) în maşină, renunţarea la scaunul de birou (lucrat în picioare 8 ore / zi), tempo running-uri de 50 de kilometri, long run-uri (şi ture de bicla) de 100 km+, nutriţie şi hidratare că la carte, check list-uri peste check list-uri… cam aşa ar arăta, pe scurt, tabloul pregătirii mele pentru A2A”, a povestit Andrei Roşu pe Facebook despre pregătirea pentru A2A.

Anul trecut, un alt român, Avram Iancu, a încercat fără succes să străbată înot distanța de 21 de mile a Canalului Mânecii, dintre Anglia și Franța.

 


Românul Iancu Avram Marius nu a reușit să treacă înot Canalul Mânecii

Înotătorul român Iancu Avram Marius se apropie de țărmul francez

Avram Iancu încearcă să traverseze înot Canalul Mânecii

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Din Bucovina, la Londra, via Germania și Austria, Doru Prelipcean gătește italienește. „Nu am vrut să fac mici la grătar și ficăței de pasăre cu usturoi”

Jigniți din nou în DAILY MAIL. Editorialistul Richard Littlejohn: „Furtul și cerșitul, meserii tradiționale românești”