in

E oficial. România, descalificată de la Eurovision 2016

România nu va participa la ediția din acest an a concursului Eurovision. Motivul îl reprezintă datoriile uriașe acumulate de TVR fata de EBU, instituția ce organizează evenimentul, în valoare de peste 10 milioane de euro.

 

Contactată de București FM, Iuliana Marciuc, producătorul selecției naționale Eurovision România, a declarat că TVR nu a fost informată oficial asupra acestei decizii și că Irina Radu, aflată la conducerea televiziunii naționale, urmează să aibă o serie de întâlniri la Guvern pe această temă, în speranța de a rezolva blocajul financiar dintre EBU si TVR.

Directorul General EBU, Ingrid Delentre, a declarat: „Este regretabil că suntem nevoiți să luăm această decizie. Suntem dezamăgiți că toate încercările noastre de a rezolva problema nu au primit niciun răspuns din partea Guvernului României. Am luat notă de recentele declarații referitoare la posibila insolvență a TVR. Menținerea acestor datorii ale TVR față de EBU pune în pericol stabilitatea financiară a entității noastre”.

 

Decizia vine cu doar două săptămâni înainte de ediția 2016 a Eurovision, care va avea loc la Stockholm. Primele repetiții și conferința de presă sunt programate pe 2 mai, iar show-urile live – pe 10, 12 si 14 mai.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Condamnat pentru crimă în România, făcea trafic de persoane în Marea Britanie

Se caută îngrijitori de bătrâni în Marea Britanie