Ziarele britanice au publicat, în serie, un fel de caracterizare a italienilor. Într-unul din articole, autorii păreau uimiţi de multe dintre particularităţile acestora, dar mai ales de faptul că italienii (bărbaţi şi femei) nu au nevoie de alcool (deloc, sau foarte puţin) înainte de primul act sexual. În vreme ce ei, englezii, nu pot “trece la fapte” decât uşor ameţiţi sau în stare de ebrietate totală.
Cât de important este alcoolul pentru “întâlnirea” dintre sexe nu reprezintă o noutate pentru ştiinţă. Studiile efectuate arată că femeile care beau – ocazional – alcool rămân mai repede gravide decât doamnele abstinente, mai ales în cazul consumului moderat de vin, dar şi dacă beau din când în când o bere sau un păhărel de tărie.
Epidemiologii din Copenhaga au chestionat 30.000 de femei în legătură cu obiceiurile lor de a bea şi au stabilit intervalul de timp în care au rămas însărcinate, fără să se protejeze.
Jumătate dintre acestea au rămas gravide în circa două luni, iar la 15%, durata s-a prelungit până la un an. La subdivizarea grupelor în funcţie de alcoolul preferat, s-a dovedit că băutoarele de vin au rămas gravide în timpul cel mai scurt, consumul lor variind între o jumătate de pahar şi şapte pahare pe săptămâna. Cele care beau doar bere sau doar rachiu au avut mai mult de aşteptat. Dar campioane la “viteză” au ieşit femeile care beau toate cele trei feluri de alcool.
Probabil că explicaţia pentru fertilitatea sporită datorată consumului moderat, dar regulat, de alcool, nu trebuie căutată în componentele vinului sau ale berii. Nu există substanţă care să influenţeze direct fertilitatea. S-ar putea că – per total – femeile băutoare de vin să fie mai sănătoase şi mai sociabile, să cunoască bărbaţi mai mulţi şi să aibă, de aceea, şi contacte sexuale mai dese.
Sursa: formula-as.ro
CITITI MAI MULT:
România pe locul 5 în topul mondial al consumatorilor de alcool
Gravidele din Marea Britanie nu renunță la alcool în primele trei luni de sarcină
Există o legătură între alcoolism și culoarea ochilor. Care sunt culorile cu înclinații „bahice”?
Mit sau realitate: Alcoolul omoară neuroni?