Menu
in

România a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia. Iată echipele care vor merge la tuneul final

România a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia, fiind eliminată de Grecia, în dubla manșă de baraj. După scorul dezamăgitor înregistrat la Pireu, 3-1, “tricolorii” nu s-au putut impune nici la București, terminând meciul la egalitate, 1-1. Menționăm că ultimul turneu final mondial la care a participat reprezentativa țării noastre a fost în 1998, țara organizatoare fiind Franța. Atunci, România a ajuns până în optimile de finală.

Naționala lui Victor Pițurcă a repetat jocul slab din Grecia și pe Arena Națională. Jucătorii români au evoluat fără vlagă, fără ambiție și fără orizont. S-au trezit pentru câteva minute în repriza secundă, după ce au egalat printr-un autogol. Grecii au jucat pragmatic, au tras de timp și au închis culoarele spre poarta lor.



Veniți în număr mare la stadion în ciuda rezultatului slab din Grecia, peste 50.000 de suporteri i-au susținut pe “tricolori”, însă și-au continuat “războiul” cu Victor Pițurcă. Selecționerul a fost fluierat în momentul în care crainicul Arenei Naționale a anunțat echipele de start, iar golul grecilor și jocul fără orizont al României i-au făcut pe fani să “declanșeze” un adevărat recital la adresa lui Pițurcă. “Demisia, demisia!” a fost refernul preferat al suporterilor.

Pițurcă nu demisionează

Selecționerul Pițurcă a declarat că încă nu își explică situația în care am ajuns: “Nu știu ce e de făcut, mă voi gândi. Probabil că asta e diferența de valoare. Din păcate, Grecia a fost mai bună ca noi în ambele jocuri. Asta chiar dacă azi s-a terminat 1-1 și noi am dominat aproape tot meciul. A fost o experiență bună și e păcat că nu am reușit calificarea. Ar fi fost o performanță notabilă, dar asta e realitatea. Nu ne-am depășit condiția.

Am format o echipă competitivă, pentru un anumit nivel, dar avem nevoie de materie umană, de jucători. După cele două jocuri, sigur că s-a calificat echipa care trebuia”, a spus Pițurcă.

În ceea ce privește viitorul său pe banca naționalei, tehnicianul a punctat: “Eu sper ca România să se califice în preliminariile următoare. În momentul acesta eu spun că îmi voi duce mandatul la final.”

Se cunosc 31 din cele 32 de echipe calificate la Cupa Mondială de fotbal care va avea loc anul viitor, între 12 iunie și 13 iulie, în Brazilia, după ce Mexicul a obținut miercuri biletul în fața Noii Zeelande.

Ultima echipă calificată va fi probabil Uruguayul, care a surclasat Iordania cu scorul de 5-0 în deplasare în prima manșă a barajului intercontinental, iar miercuri (joi — 01,00, ora României) va juca manșa secundă pe teren propriu.

Echipele calificate:

  • EUROPA: Olanda, Italia, Belgia, Elveția, Germania, Spania, Anglia, Rusia, Bosnia, Grecia, Croația, Portugalia, Franța.
  • ASIA: Japonia, Australia, Iran, Coreea de Sud.
  • AMERICA DE SUD: Brazilia (țara gazdă), Argentina, Columbia, Chile, Ecuador.
  • CONCACAF: SUA, Costa Rica, Honduras, Mexic.
  • AFRICA: Nigeria, Cote d’Ivoire, Camerun, Ghana, Algeria

Comitetul de organizare al CM 2014 va stabili pe 3 decembrie, în localitatea Costa de Sauipe, felul cum vor arăta ultimele trei urne în vederea tragerii la sorți ce va avea loc pe 6 decembrie.

Situația celor opt capi de serie este deja cunoscută. FIFA a stabilit luna trecută că urna capilor de serie va cuprinde Brazilia, țara gazdă, și cele mai bine șapte clasate naționale din clasamentul FIFA de pe 17 octombrie, Spania, Germania, Argentina, Columbia, Belgia și Elveția, precum și Uruguayul, care în mod logic ar trebui să se califice după returul barajului cu Iordania, învinsă cu 5-0 în manșa întâi.

FIFA a precizat totuși că dacă se califică Iordania, atunci Olanda (1.135,95 puncte în clasamentul de pe 17 octombrie) ar completa urna capilor de serie, devansând cu puțin Italia (1.135,61 puncte).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version