Menu
in

Simona Halep nu mai participă la turneul de la Wimbledon: „Cu mare tristețe îmi anunț retragerea”

Jucătoarea de tenis Simona Halep a părăsit turneul de la Wimbledon din cauza vechii accidentări de la gamba stângă.

Românca, deținătoarea trofeului după ce a învins-o pe Serena Williams în finala de acum doi ani, și-a rupt mușchiul gambei stângi, în timpul unui meci la Roma, în mai și a ratat din cauza aceasta Open-ul Franței.

Halep părea să în formă pentru Wimbledon și a ajuns la Londra la începutul acestei săptămâni, dar a decis că nu va putea concura.

Jucătoarea de 29 de ani a declarat pe wimbledon.com: „Cu mare tristețe îmi anunț retragerea din turneu, deoarece accidentarea mea de la gambă nu s-a recuperat complet”.

Halep a câștigat primul său titlu de Grand Slam la Roland Garros în 2018, scrie Sky Sport.

Ea a spus: „Am dat tot ce aveam pentru a fi gata să joc la Wimbledon și, după amintiri atât de speciale de acum doi ani, am fost încântată și onorată să mă întorc și să joc pe aceste frumoase terenuri pentru a-mi apăra titlul.”

„Din păcate, corpul meu nu a cooperat și va trebui să păstrez acest sentiment pentru anul viitor”, a mai spus campioana română.

Londra pierde organizarea Turneului Campionilor la tenis. Un alt oraș european va organiza edițiile 2021-2025

Numărul 3 mondial, Halep este cel mai recent nume mare care s-a retras de la turneul din acest an, după Naomi Osaka, Rafael Nadal și Dominic Thiem. Ea va fi înlocuită de către bielorusa Aryna Sabalenka.

„Pot să spun sincer că sunt foarte descurajată și supărată că a trebuie să iau această decizie”, a continuat Halep. „Această perioadă a fost dificilă, dar lipsa de la ultimele două turnee majore a făcut-o și mai provocatoare din punct de vedere mental și fizic. Vom vedea ce ne va rezerva viitorul, dar sper că mă va face o persoană și un atlet mai puternic. Mulțumesc tuturor celor de la Wimbledon pentru înțelegere și sprijin”, a încheiat Halep.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version