Menu
in

COVID-19: Experții medicali ai guvernului cer un „lockdown” total de TREI SĂPTĂMÂNI în Marea Britanie

Profesorul Sir Mark Walport îi dă dreptate colegului său, profesorul Sir Jeremy Farrar, care a declarat că singura soluție pe care o vede în situația actuală este un „lockdown” de trei săptămâni în Marea Britanie.

Restricțiile pe 3 niveluri sunt prea confuze, iar o blocare pentru trei săptămâni este singura modalitate de remedia situația infectărilor cu COVID-19, a spus consilierul științific guvernamental, citat de The Mirror.

Sir Mark Walport, membru al Grupului Științific Consultativ pentru Situații de Urgență (Sage) al Guvernului britanic, a declarat că lucrurile nu se vor schimba, cu excepția cazului în care se va aplica un „lockdown” pe termen scurt.

Omul de știință a spus: „Motivul pentru care cifrele nu scad este că avem în medie prea multe contacte fizice. Și așa știm că blocarea funcționează, deoarece atunci când această pandemie a început cu restricții stricte, a intrat sub control”.

Colegul său din Sage, Sir Jeremy Farrar, a declarat că restricțiile de bază ale Marii Britanii sunt „cele mai grave dintre toate statele” și a convenit că un „lockdown” de trei săptămâni este esențial.

El a declarat pentru BBC: „Cred că trebuie să ne reunim ca țară, să rezolvăm această fragmentare și, sincer, este o cale foarte periculoasă de urmat să facem asta fie o problemă politică de nord / sud, fie de partid. Dacă vă uitați la țările care au controlat virusul bine până în prezent – Germania, China, Singapore, Vietnam, Coreea, Noua Zeelandă – au avut un consens național cu privire la calea de urmat.”

Guvernul promite 100 de milioane de lire sterline pentru ca orașul Manchester să intre în „lockdown”

„Ceea ce nu vrem acum este o fragmentare sau confuzie – o zonă sau o regiune sau un oraș aruncat împotriva altora. Cred că acest lucru ar fi foarte, foarte dăunător sănătății publice și capacității țării de a răspunde. Restricțiile de bază nu vor fi suficiente pentru a combate epidemia și a preveni spitalizările și, de asemenea, vor afecta economia, așa că într-un anumit sens cred că suntem în cea mai rea dintre toate situațiile, așa că în cele din urmă va trebui să alegem”, a continuat Farrar.

La rândul său, Sir Mark Walport a declarat: „Acest virus se transmite în interior mai ușor decât în ​​exterior… Concluzia este că trebuie să ne reducem contactele și până când nu ajungem la niveluri similare pe care le-am avut la început, situația nu va intra sub control. Și sincer, trebuie să trecem peste acest al doilea val și timpul contează, așa că trebuie doar să continuăm și nu cred că este util să avem o mulțime de reguli diferite și greu de înțeles”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version