in

Partidul Laburist, acuzat că plănuiește falimentarea Regatului Unit. Platforma lui Corbyn, „o nebunie economică”

Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a lansat platforma electorală a partidului la Bradford, în West Yorkshire. În manifest, laburiștii promit un „program radical și responsabil care să dea speranță”, bazat pe investiții în infrastructură și creșterea încasărilor fiscale pentru finanțarea serviciilor publice.

„Vom crea o ţară care-şi respectă angajamentele”, a transmis Corbyn pe Twitter, înaintea discursului său de lansare a platformei laburiste, intitulate „Pentru cei mulţi, nu pentru cei puţini”.

Laburiştii se angajează să negocieze un Brexit prin care Marea Britanie să-şi păstreze accesul pe piaţa unică a Uniunii Europene şi care să protejeze drepturile cetăţenilor UE din Regatul Unit.

Platforma mai prevede majorarea impozitului pentru marile afaceri în vederea finanţării „serviciilor publice vitale”. Se prevede între altele creşterea fondurilor alocate serviciului public de sănătate NHS cu 6 miliarde de lire sterline şi a cheltuielilor sociale cu 1,6 miliarde de lire.

Laburiştii mai promit naţionalizări în sectoarele transporturilor şi energiei şi să pună capăt austerităţii bugetare.

Partidul Conservator își va lansa propria platformă electorală joi, 18 mai.



Potrivit celui mai recent sondaj de opinie realizat de institutul ICM, Partidul Conservator are un avans de 20 de puncte înaintea Partidului Laburist.

Potrivit sondajului ale cărui rezultate au fost publicate luni, pentru conservatori ar vota 48% dintre britanici, iar pentru laburişti 28%.

Însă, Jeremy Corbyn este acuzat că „plănuiește falimentarea Regatului Unit” cu un plan care ar crește datoriile țării cu 250 de miliarde de lire și ar impune cele mai mari taxe din istorie, potrivit The Telegraph.

Liderul laburist a anunțat că vrea să aducă la buget 48,6 miliarde de lire anual, prin creșterea impozitelor pentru angajații bine plătiți, pentru afaceriști și companii. Această măsură ar impune cele mai mari taxe din Marea Britanie, din 1950 până acum.

Potrivit unui economist citat de The Telegraph, acest plan de impozitare ar reuși să aducă doar 20 de miliarde de lire la buget și să creeze un deficit de 28,6 miliarde.

Corbyn și-a anunțat intențiile de a naționaliza companiile de apă din Marea Britanie, căile ferate, poșta și a recunoscut că nu poate oferi cifre referitoare la cât ar costa sau cât ar aduce aceste măsuri la bugetul țării.

Conservatorii descriu documentul drept „lipsit de sens”, iar think-tank-ul Centrul pentru Studii Politice consideră că este „o nebunie economică” care ar încuraja companiile să găsească noi metode pentru a scăpa de plata taxelor și ar îngropa micile afaceri.

Un conservator susține că, în urma analizelor făcute de economiști, un scenariu în care măsurile propuse de Corbyn ar fi implementate ar duce Marea Britanie în faliment.

Laburiștii promit naționalizarea. „Privatizarea, o greșeală istorică”

Laburiștii promit să elimine taxele de școlarizare dacă vin la guvernare. „Educația nu este un produs”

Campanie electorală în UK. Partidul Laburist promite mai multe zile libere, conservatorii – impozite mai mari

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Se închid spitalele: România a exportat un oraș de medici

Românii din diaspora să călătorească gratuit cu avionul până în țară. Proiect liberal