Pregătiți de Brexit. Britanicii își fac pașapoarte irlandeze

Written by RedactiaZW
[embed]https://www.facebook.com/revelion.co.uk/videos/1749855721987658/[/embed] [embed]https://www.facebook.com/revelion.co.uk/videos/1749855721987658/[/embed]

Guvernul irlandez a anunţat la sfâritul anului trecut  că a emis 779.000 de pașapoarte în 2017, o cifră record stimulată de cererile venite din Regatul Unit, care reflectă îngrijorarea britanicilor în ce priveşte consecinţele Brexitului asupra liberei circulaţii a persoanelor, transmite AFP.

„Este cel mai mare număr de pașapoarte irlandeze emise vreodată într-un singur an. Cifra reprezintă o creştere de peste 6% în raport cu 2016 ( an deja record) şi de peste 15% faţă de 2015″, a precizat ministerul irlandez al Afacerilor Externe, într-un comunicat.

„Aproape 20% din numărul total al solicitărilor primite de serviciul de pașapoarte în acest an” provin din Irlanda de Nord sau din Marea Britanie, adaugă ministerul.

Acest viu interes pentru paşaportul irlandez ilustrează îngrijorarea a numeroşi britanici care îşi vor pierde teoretic, odată cu ieşirea din UE şi din piaţa unică, dreptul la liberă circulaţie în interioriul uniunii, mai arată AFP.

Sursa: Agerpres

Britanicii vor paşapoarte poloneze. Număr record de cereri la Ambasada Poloniei, după referendum

Marea Britanie va reveni la pașapoartele albastre după Brexit: „Restabilim identitatea națională”

 

About the author

RedactiaZW

/* ]]> */