in

Guvernatorul Băncii Angliei, previziuni sumbre: Prețurile alimentelor vor fi APOCALIPTICE

Guvernatorul Băncii Angliei avertizează: Prețurilor alimentelor vor fi APOCALIPTICE

Guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a răspuns criticilor conform cărora instituția sa a acționat prea încet pentru a combate inflația, dând vina pe impactul războiului din Ucraina și al COVID-19 și anunță că prețurile vor fi apocaliptice.

Guvernatorul Bailey a avertizat cu privire la prețurile alimentelor care vor fi „apocaliptice”, spunând că se simte „neputincios” pe fondul inflației în creștere.

„Nu putem prezice lucruri precum războaie – asta nu este în puterea nimănui”, a spus el.

Bailey a mai spus că nu crede că Banca Angliei ar fi putut face ceva diferit pentru a preveni creșterea prețurilor, potrivit Sky News.

El este de părere că războiul din Ucraina a împins prețurile la energie, care sunt cel mai mare motor al inflației – în timp ce blocarea din Shanghai a exacerbat creșterea costului mărfurilor datorită efectului asupra lanțurilor de aprovizionare.

Bailey a spus că Banca Angliei a subestimat, de asemenea, numărul de persoane care ar părăsi piața muncii după ce amenințarea pandemiei s-a retras, ceea ce duce la lipsă de forță de muncă ce afectează inflația.

Indicatorul prețurilor de consum (IPC) a inflației a atins 7% în martie și este de așteptat să treacă de 10% în cursul acestui an.

Michael Saunders, de la Comitetul de politică monetară al Băncii Angliei, a adăugat la rândul său că „nu există nicio politică monetară sensibilă care ar fi putut menține inflația la 2% în acest an”.

Bailey a mai spus că o creștere a prețurilor la alimente este o mare îngrijorare pentru banca centrală.

„[Factorul de risc al inflației] care sună destul de apocaliptic este mâncarea”, a spus el.

El a spus că a vorbit cu ministrul de Finanțe al Ucrainei la Washington la începutul acestei luni, care crede că fermierii vor putea planta culturi în această primăvară, dar „nu au nicio modalitate” de a le expedia.

Scottish Power: Milioane de clienți vor avea o iarnă îngrozitoare fără intervenția guvernului

„Ucraina are alimente în depozite, dar nu le poate scoate în prezent”, a spus el.

„Așa cum stau lucrurile în acest moment, situația se înrăutățește”, a continuat el. „Și aceasta este o îngrijorare majoră, majoră.”

„Și nu este doar o îngrijorare majoră pentru această țară – este o îngrijorare majoră și pentru lumea în curs de dezvoltare”.

Prețurile alimentelor vor fi APOCALIPTICE

Ucraina și Rusia sunt jucători mari în producția mondială de alimente, reprezentând 53% din comerțul global cu ulei și semințe de floarea-soarelui și 27% cu grâu, potrivit Națiunilor Unite.

Bailey a avertizat, de asemenea, că șomajul va crește pe măsură ce inflația va crește.

El a spus că prețurile vor fi în cele din urmă scăzute de un „șoc” asupra veniturilor reale, care „va avea un efect asupra cererii interne și va diminua activitatea”.

„Mă tem că va crește șomajul”, a adăugat el.

El a spus că Banca Angliei se confruntă cu cea mai mare provocare a cadrului de politică monetară din ultimii 25 de ani.

Cu privire la impactul Brexit, Bailey a declarat că nu au existat dovezi care să schimbe opinia Băncii conform cărora acesta va fi dăunător pentru comerțul Regatului Unit.

„Am inclus în viziunea noastră asupra viitorului că există un impact negativ”, a spus el.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Scottish Power: Milioane de clienți vor avea o iarnă îngrozitoare fără intervenția guvernului

Scottish Power: Milioane de clienți vor avea o iarnă îngrozitoare fără intervenția guvernului

biletele de avion

Se scumpesc biletele de avion. Șeful Ryanair: „E clar că va veni recesiunea”