Proteste anti-Brexit în mai multe orașe din Anglia. În Trafalgar Square se va cere autonomia Londrei?

Written by RedactiaZW

Pe 28 iunie, în mai multe orașe din Anglia și Țara Galilor vor avea loc proteste anti-Brexit și pro Uniunea Europeană. Seria de proteste se intitulează Stand Together, „Rămânem Uniți”, iar la Londra manifestația se va ține în Trafalgar Square, începând cu ora 17.00.

Pe pagina de Facebook a evenimentului din Londra și-au anunțat deja participarea peste 50.000 de persoane.
Potrivit anunțului de pe platforma de socializare, evenimentele se doresc a fi o reconciliere între taberele care au cerut plecarea și rămânerea Marii Britanii în UE, însă surse din interior spun că se Londra dorește să transmită clar că vrea să meargă mai departe alături de Uniunea Europeană, chiar dacă acest lucru înseamnă autonomia capitalei britanice.

„Evenimentul din Trafalgar Square va fi o oportunitate de a fi împreună, de a ne face auzite sentimentele,  de a începe construirea unui consens și să sperăm că putem transforma emoția rezultatului referendumului în acțiuni pozitive”, spun organizatorii.

„Este trist, de asemenea, să ne gândim că unii oameni din toată Europa văd acum Marea Britanie ca o țară intolerantă, închisă și introspectivă. Noi credem că Marea Britanie este mai bună decât atât”, mai spun aceștia.

 

Organizatorii mai spun că oricine poate participa la manifestație, fie că își dorește să plece, fie că își dorește să rămână în UE.

Steag mexican arborat în Scoţia, lângă terenul de golf al miliardarului Donald Trump

Protest pentru susținerea lui Florin Barbu. „Copiii români nu sunt de vânzare încă de la Războiul de Independență!”

Cameron: „23 iunie este o zi decisivă. Nu mai există cale de întoarcere”

Londonezii cer demisia premierului: „Afară, Cameron!” 

   

About the author

RedactiaZW