in

COVID-19 în Marea Britanie: Peste 500.000 de oameni, în carantină în Scoția și Țara Galilor

Autoritățile din Scoția și Țara Galilor au decis să pună în carantină peste jumătate de milion de persoane după creșterea numărului de cazuri de coronavirus.

Premierul scoțian, Nicola Sturgeon, a avertizat că anumite sectoare ale economiei ar putea fi închise din nou dacă nu se va reuși să se intensifice eforturile de a opri răspândirea virusului.

Restricțiile locale vor fi puse în aplicare în câteva zone din Țara Galilor și Scoția începând de azi, 8 septembrie, după ce unele zone au înregistrat creșteri mari în ceea ce privește infectările, scrie Daily Mail.

Renfrewshire și East Dunbartonshire, din vestul Scoției, vor avea parte de noi restricții impuse începând cu miezul nopții, cu o reducere similară pentru Caerphilly, din sudul Țării Galilor, care va intra în vigoare mâine, de la ora 18:00.

Nicola Sturgeon a avertizat că Scoția trebuie să își „intensifice” eforturile pentru a opri răspândirea coronavirusului sau va trebui să „frâneze” revenirea la o normalitate mai extinsă.

Celor 180.000 de oameni care locuiesc în zona Renfrewshire și celor 110.000 din Dunbartonshire de Est li s-a spus nu au voie să primească alte persoane în case, după o creștere a numărului de cazuri de coronavirus.

10.000 de protestatari anti-restricții s-au adunat în Trafalgar Square la Londra: „Virusul este o farsă” VIDEO

Zonele respective se alătură Glasgow, East Renfrewshire și West Dunbartonshire, unde s-au introdus restricții sporite încă de săptămâna trecută.

De asemenea, celor 1,1 milioane de locuitori ai zonei li s-a spus să nu viziteze alte părți ale țării, în timp ce la azilele de bătrâni vor fi permise doar vizitele „esențiale”.

Nu au fost raportate noi decese de coronavirus în Scoția în ultimele 24 de ore, dar au fost înregistrate 146 de cazuri noi.

Un total de 2.496 de oameni au murit până acum în Scoția, după ce au fost testați pozitiv pentru coronavirus.

În Țara Galilor, persoanele care locuiesc în districtul Caerphilly nu vor avea voie să intre sau să părăsească zona fără o scuză rezonabilă atunci când restricțiile vor intra în vigoare, azi, de la 18:00, a anunțat guvernul galez.

Toți cei cu vârsta de peste 11 ani vor trebui să poarte mască obligatoriu în magazine – pentru prima dată în Țara Galilor.

La fel ca în Scoția, întâlnirile cu alte persoane în interiorul locuințelor nu vor fi permise, iar înnoptările vor fi, de asemenea, interzise.

Guvernul britanic a decis REINTRODUCEREA RESTRICȚIILOR în unele zone și amânarea noii etape de relaxare

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Avertismentul experților medicali din Marea Britanie: „Vine valul doi. Oamenii s-au relaxat prea mult”

Avertismentul experților medicali din Marea Britanie: „Vine valul doi. Oamenii s-au relaxat prea mult”

Scandal în Marea Britanie. HMRC: Miliarde de lire sterline din ajutoarele pentru pandemie, fraudate sau distribuite din greșeală

Scandal în Marea Britanie. HMRC: Miliarde de lire sterline din ajutoarele pentru pandemie, fraudate sau distribuite din greșeală